Kadın ve Demokrasi Derneği Gaziantep Temsilciği ile Gaziantep Üniversitesi KADEM Kulübü tarafından düzenlenen Av. Kezban Hatemi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Kadın ve Adalet” konulu söyleşi GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Ataerkil yapının, o geleneksel yapıların kadının önünde büyük engel olduğu konusu üzerinde duran Av. Hatemi, “kadının erkekten farklı olarak gelecek nesilleri yetiştirme görevi var. Sadece anne olma, çocuk doğurma değil onu eğitme görevi de var” diyerek, bu görevde çok yalnız bırakıldığını bu bakımdan öyle bir hukuki yapılanma olmalı ki erkeğin de katkıda bulunmasının sağlanmasını veya iş yerinde bir takım eksikliklerin giderilmesi konusunda çözüm ve öneriler sundu.

ÖNEMLİ MADDELER EKLENDİ

Av. Hatemi, son 13 yıl içerisinde kanuni anlamda pozitif ayrımcılık yapılarak, anayasanın onuncu maddesine çok önemli bir madde değişikliği eklendiğini hatırlatarak, “Pozitif ayrımcılık yani eşitler arasında eşitsizlik giderilinceye kadar kadına karşı temel hak ve özgürlüklerde öncülük tanınması, önlerinin açılması anlamında yasal düzenlemeler yapıldı. Bazı eksikliklere rağmen çok önemli büyük adımlar atıldı. İstanbul Anlaşması ile bunu ilk imzalayan ülke olarak uluslararası kadına karşı şiddetin önlenmesinde yükümlülükler ve sorumluluklar getirildi ve denetim mekanizmaları kuruldu” ifadelerini kullandı.