Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Gaziantep Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Tıp Fakültesi bünyesinde “Kadına Şiddete Dur De” adlı etkinlik düzenlendi.

Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Önünde, fidan dikimi ve dikilen fidana siyah kurdele bağlayarak kadına yönelik şiddete olan tepkiler gösterildi. Ayrıca bu konuda çözüm önerilerinin paylaşabileceği düşünce toplama kutusu da oluşturuldu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, bir toplumda insanları birbirine bağlayan en önemli zeminin etik zemin olduğunu ifade etti. Düşünce, inanış, mezhep, din farklılıklarının olabileceğini belirten Prof. Dr. Coşkun, bütün bu farklılıkların kabul edilebilir ama insan olmanın, insan olarak yaratılmış olmanın getirdiği temel bir insani etik değerin olduğunun altını çizerek, “O insani değerler herkes için aynı. Burada veya bir başka coğrafyada olması, farklı inançta olması bunu değiştirmez. Yalan söylemeyeceksin, birisinin namusuna kötü gözle bakmayacaksınız birisine zulmetmeyeceksiniz. Doğaya, çevreye, insana saygı göstereceksiniz. Bunlar temel değerlerdir ve çocukluktan beri işleyip vermek gerekiyor. Kadına şiddet bunun bir parçası” dedi. Bülten