Bakırcılar ve Sedefçiler Odasının İŞKUR ile iş birliğinde açtığı meslek kurslarına katılan 80 kişiden 60'ını kadınlar oluşturuyor. Bakır işlemeciliği-sedef kakmacılığını yaşatmayı ve mesleğe yeni ustalar kazandırmayı amaçlayan Bakırcılar ve Sedefçiler Odasının düzenlediği kurslara özellikle kadınlar ilgi gösteriyor. Odaya ait eğitim merkezine gelen kadınlar, maharetlerini bakır ve sedef işlemeciliğinde gösterirken, günlük ödenen 20 lira ile de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

MESLEĞE ADIM ADIM

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, ilkini 2009 yılında açtıkları kurslara erkekler kadar kadınların da ilgi gösterdiğini söyledi. Bugüne kadar yaklaşık 300 kişinin kurslarda meslek öğrendiğini dile getiren Açık, mesleğe adım atan 100 civarında kişinin ise iş yeri açtığını ifade etti.

ÇOCUĞUYLA KURSTA

Çocuğuyla eğitim merkezine gelen Emine Ay da (37) kursa İŞKUR aracılığıyla başladığını anlattı. Yaklaşık bir yıldır bakır işlemeciliği ile uğraştığını belirten Ay, "Amacım bakır işlemeciliğini ilerletmek, çünkü seviyorum. Burada hem stres atıyorum hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorum" diye konuştu. Zaman zaman çocuğunu da kursa getirmek zorunda kaldığını ifade eden Ay, onunda çekiç seslerine alıştığını, hatta rahatlıkla uyuyabildiğini söyledi.

İŞTEN MEMNUNLAR

İki çocuk annesi Nurel Karakış (25) ise yaptığı işten çok memnun olduğunu dile getirdi.Bakır işlemeciliğinin kendisine terapi gibi geldiğini belirten Karakış, aile bütçesine de katkı sunduğunu kaydetti. İki çocuğunu da yanında getirmek zorunda olduğunu ifade eden Karakış, "Çocuklarla gelmem biraz zor oluyor ama idare ediyoruz. Artık onlar da buraya alıştı" dedi. AA