Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştayda, kadın sağlığının sorunları tartışıldı.
Tuğcan Oteli’nde düzenlenen ‘Kadın Sağlığı Çalıştayı’na TAPV Genel Koordinatörü Nurcan Müftüoğlu, Çocuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Selda Doğan’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarından davetliler katıldı. Tuğcan Oteli’nin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştayda, kadın sağlığı sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri arandı.
Çalıştay hakkında bilgi veren TAPV Kadın Sağlığı Eğitimi Program Koordinatörü Eylem Karakaya, “Türk Aile Sağlığı Planlaması Vakfı, çalıştığımız bölgelerde ya da illerde kadın sağlığı politikalarını etkileyebilmek, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerin ve kamuyu bir araya getirerek, bölgedeki kadın sağlığı sorunlarını konuşmak, çözümlerine yönelik tartışmak yapabildiklerimi yapmak için bu tür çalışmalar yapıyor. Buradan önce Diyarbakır ve Eskişehir’de çalışmalar yaptık. Gaziantep’te de Halk Sağlığı Müdürlüğü ile üniversite, yerel yönetimler ve kamuyu davet ettik. Şu anda içeride Gaziantep özelinde kadın sağlığı sorunları tartışılıyor” diye konuştu.
Vakıf olarak çalıştaydaki amaçlarını anlatan Karakaya, “Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, üniversite bir araya gelip de kendi sorununu konuşmadığı ortaya çıktığı göründü. Biz yaptığımız çalıştaylarda amacımız, kurumları bir araya getirip çözümleri beraber ortaya çıkarmaya sağlamak. Vakıf olarak çalışma alanımız, kadın ağırlık olduğu için de biz de nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşünerek katkı sağlamaya düşünüyoruz. Vakıf kolaylaştırıcı bir rol üstlenmektedir” ifadelerinde bulundu.
Çalıştay daha sonra katılımcıların sunumları ile devam etti.