Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseren Hülya Akkaya, amaçlarının, kadın patronları destekleyerek ekonomiyi güçlendirmeye katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
KATKIMIZIN FARKINDAYIZ
Akkaya, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın patronların iş hayatındaki varlıklarını artırmaya yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini belirterek, "Bu amaç doğrultusunda TEB Kadın Bankacılığı ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle Anadolu’da bu tip çalışmalar daha da değer kazanıyor. Gaziantep iş kadınları olarak, ekonomiye olan katkımızın farkındayız." dedi.
2017'YE HAZIRLANIYORUZ
Akkaya, “GSO’nun desteğiyle 2017 yılında çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. Kadın Girişimcilik Merkezi Projesi var. Bu projede kadınlarımıza 3 yıllık süre içinde çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemini kapsayan eğitimler vereceğiz. Binamızın 1 yıl içinde bitmesi planlanıyor. Buraya gelen kadınlarımız 3 yıl içinde profesyonel hayata geçmiş olacaklar. Bir de Gaziantep’teki kadın banka müdürlerimizi kadın girişimcilerimiz ile bira raya getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunu yaparsak bölgede ve Türkiye bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Bize mali destekler konusunda birçok soru geliyor. Bu konularda kadınlarımızı cesaretlendirici çalışmalar yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Bülten