Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların yerel yönetimlere katılımını daha etkin hale getirmek için kurduğu “Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi”nin açılışı yapıldı. Yapılan seçimlerde oy çokluğuyla Funda Sural, Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, meclisin açılışında, yeni bir dünya düzeninde olunduğunu ve değişimin yakalanması gerektiğini belirtti. Yola çıkarken önce insan dediklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “Merkeze insanı aldığınız zaman her şey insan için eğitimi, sağlığı, ulaşılabirliği, emniyeti, adaleti her şey insan için dediğimiz noktada da insanların arasında hiçbir ayrımcılık yapmadan, kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, sen sucusun, sen busun, sen şöyle yazıyorsun, sen şöyle düşünüyorsun demeden insan olarak bakabilmenin aslında ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Hem bölgemiz, hem ülkemiz hem dünya barışı adına. Dolayısıyla biz bu bakış açısıyla yönetimimizi kuvvetlendirirken en önemli şeyin kadın erkek ve fırsat eşitliği olduğunu görüyoruz.”

SAVAŞ TOPLA TÜFEKLE SAVAŞ OLMUYOR

Bütün “en”lerin yaşandığı bir Gaziantep’i üst noktalara taşımak için çok çalışılması gerektiğine dikkati çeken Şahin, “En zengin ve en fakirin, en eğitim ve en eğitimsizin arasındaki makas açıldığı zaman bu şehirdeki huzur ve barışı sağlamamız mümkün değil. O yüzden bizim yapacak çok işimiz var” dedi. Sürekli şikayet eden, sorunun bir parçası olan bir zihniyetin artık olmadığını aktaran Şahin, herkesin çözümün parçası olarak elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Kadın gücünü çok önemsediklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: “Bu salondaki güce sonuna kadar güveniyorum. Bu salondaki gücün iyi bir şekilde organize olduğu zaman ne kadar örnek iş yapabileceğine de inanıyorum. Biz İstiklal Savaşı mücadelesi yaparken bütün dünyaya örnek olduğumuzda, ülkenin ve tarihin kaderini değiştirdiğimizde, yine azim ve kararlıktaydık. Ama artık topla tüfekle savaş olmuyor. Dolayısıyla cehaletle savaşta büyük bir savaş. Hele bu bölge için. O yüzden herkese çok iş düşüyor.” BÜLTEN