Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan 3 kadın itfaiyeci başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde bir yangın tatbikatı gerçekleştiren kadın itfaiyeciler, adeta kadınların her alanda çalışabileceklerinin somut göstergesi oluyorlar. Erkek mesai arkadaşlarıyla yangın alarmı ile harekete geçen kadın itfaiyeciler, itfaiye aracından çıkardıkları hortumlarla olay mahalline su sıktılar.

Dünyanın en meşakkatli mesleklerinden birinde çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kadın itfaiyecileri, 350 itfaiyeci arkadaşı ile her geçen gün mesleklerinde kendilerini geliştiriyorlar.

13 grup 350 personel ile Gaziantep halkına hizmet verdiklerini belirten İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü kendi bünyelerinde kadın çalışanları için kutlayacaklarını söyledi.

Gaziantep’te İtfaiyecilik Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğunu ve kadınların bu okulu tercih ettiklerini vurgulayan Yılmaz, “Bizde aramızda kadınların olmasını istedik. Şu anda bünyemizde 3 kadın itfaiyecimiz var. Gerek müdahele gerekse eğitim ve denetim konularında bize yardımcı oluyorlar” dedi.

Bir kadının isterse her işi yapabileceğini dile getiren itfaiyeci Fatma Doğan, erkekler ile çalışmanın hem avantajlı hem de dezavantajlı bir durum olduğunu kaydetti. Bir başka itfaiyeci Aslıhan Seçkin ise, denetim bölümünde çalıştığını, ancak mesleğini severek ve isteyerek yaptığını söyledi. Bülten