Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun, kadın gazetecilerin yaşadıkları sorunları anlatırken, "Hala televizyon haberciliği sektöründe özellikle kadın haber yöneticilerinin önemli bir kısmı evli değil, bekar. Mesleğin kendi ortamı belli seçimler yapmak zorunda bırakıyor. Aynı seçimleri erkekler yapmak zorunda kalmıyor." dedi.

ANKET YAPTIK

Dursun, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim Fakültesi'nde düzenlenen "Habercilik Sektöründe Kadın Gazetecilerin Durumu" konulu konferansta, kadın habercilere yönelik anket yaptıklarını söyledi. Anket sonuçlarından hazırlanan sunumu anlatan Dursun, "Kadın gazetecilerin yaşadıkları sorunları meslek odaları yerine yöneticileriyle çözmeye çalıştıklarını gördük. Kadın habercilerde yaşadıkları sorunlarla ilgili medya kurumunun çözüm sağlayabileceği düşüncesi çok yaygın." diye konuştu.

CİNSİYET AYRIMI AZALDI

Eski dönemde habercilik mesleğinden cinsiyet ayrımının daha çok hissedildiğini aktaran Dursun, şunları kaydetti:"Eski kuşak gazeteci kadınlar, bunun zaman içerisinde kırıldığını düşünüyorlar. Eskiden çok daha açık cinsiyet eşitsizliğine dayalı iş bölümü varken ve kadın habercilerin tutunmaları zorken şimdi en azından haber yöneticisi olabilmek açısından imkanları var. Emin olun hala televizyon haberciliği sektöründe özellikle kadın haber yöneticilerinin önemli bir kısmı evli değil, bekar. Mesleğin kendi ortamı belli seçimler yapmak zorunda bırakıyor. Aynı seçimleri erkekler yapmak zorunda kalmıyor." (AA)