Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı çıkartan ve kadın haklarına yönelik uygulamalarda birinci sırada gelmesi beklenen Gaziantep'in, tam aksi bir görüntüde olduğu ve Kadın erkek eşitsizliğinde karnesi en kötü olan illerin başında yer alması şaşkınlık yarattı. Eşitsizliğin en fazla olduğu illerin başını Ağrı, Bitlis, Kilis, Gaziantep ve Siirt'in çektiği açıklandı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının 81 ilde yaptığı çalışmada, kadın erkek eşitliğinde karnesi en iyi olan illerin başında İstanbul, Tunceli ve Eskişehir geliyor..

BEKLENMİYORDU

Eğitimde Türkiye sıralamasının sonlarında yer alarak üzüntü yaratan Gazinatep'in, kadın erkek eşitsizliğinde aynı seviyelerde olması şaşkınlık yarattı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı 81 ilde çalışma yaptı. Buna göre, kadın-erkek arasındaki eşitsizliğin en az olduğu iller İstanbul, Tunceli, Bolu, Düzce ve Eskişehir'i gösterdi.Eşitsizliğin en fazla olduğu illeri ise Ağrı, Bitlis, Kilis, Gaziantep ve Siirt olarak açıkladı.

GÜÇLÜ KADINLARDA DA YOKUZ

Öte yandan aynı araştırmada Kadınların en güçlü olduğu iller listesinde ilk sıralarda Gaziantep alt sıraların biraz üstünde yer aldı. Bu sıralamada yine İstanbul birinci sırada. İstanbul'u, Tunceli, Tekirdağ, Ankara ve Eskişehir izliyor. Kadınların en güçsüz olduğu iller ise Ağrı, Bitlis, Muş, Kars ve Siirt.