BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş'ın eşi Ziynet Demirbaş, BDP'li belediyelerin en önemli özelliğinin kadına özgürlük alanı tanıması, üretime katması ve emeğinin karşılığını vermesi olduğunu söyledi. Eşinin Gaziantep'te büyükşehir belediye başkanlığını kazanması halinde, bu haklardan Gaziantepli kadınlarında faydalanacağını söyleyen Demirbaş, "Gaziantep'te kadınlar fıstık kırıyor. Bir çuval fıstığın karşılığı 5 TL. Yazık" dedi.

GAZİANTEP'E YABANCI DEĞİLİZ

Ev hanımı olduğunu ve uzun yıllardır siyasetin içerisinde özgürlük mücadelesi verdiğini söyleyen Ziynet Demirbaş, "1999'da HADEP'ten Gaziantep milletvekili adayı oldum ve listede 3.ncü sırada yeraldım. 2002 yılında da eşim Gaziantep'ten milletvekili adayı olmuştu. Gaziantep bizim bildiğimiz bir yer. Eşim burada 6 yıl öğretmenlik yaptı, o açıdan yabancısı değiliz" dedi.

KADINLAR SİYASET YAPMALI

Tüm kadınların siyaset yapmasını isteyen Ziynet Demirbaş, kendisinin siyasete girme nedeni olarak, "Siyaset güzel. Tüm kadınlar siyaset yapmalı. Biz zildik, ezilmeseydim belkide siyaset yapmazdım. Bizde herkes gibi kendi kimliğimizi, özgürlüğümüzü elimize alsaydık siyasete girmezdik. Mecburen girdik seve sevede yapıyorum. Şu anda eşimle beraber çalışıyorum. Gezilere gidiyorum. 2 aydır çalışıyoruz" dedi.

GAZİANTEP'TE OYLARIMIZ YÜKSELİYOR

BDP'nin Gaziantep'te oylarının yükseldiğini söyleyen Demirbaş, "Millet bize karşı iyiler. İyi görüyoruz. Millet ayaktadır. Yıllardır siyasette olduğum için çalışmalar beni yormuyor. Çocuklarım büyüdü. O da avantaj" dedi.

BİZDE BENCİLLİK YOK

'Eşim inşallah Gaziantep'i de Diyarbakır gibi değiştirir' diyen bayan Demirbaş, "Eşim güzel işler yapıyor. Bizim partilerin hepsi çalışıyorlar. Bizde bencillik yok, bizim partimizde halk için millet için çalışıyorlar" dedi.

GAZİANTEP'TE KADINLAR EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

Gaziantep'te özellikle kadınlar açısından baktığında değişen birşey olmadığını ifade eden Ziynet Demirbaş şöyle devam etti:"Diyarbakırda bizim partiler kadınlar için daha çok şey yapıyor. Kadın pazarları açtık, sadece kadınlara ait, derneklerimiz var. Diyarbakırda kadınlar daha özgür. Geziyoruz görüyoruz. Şimdiye kadar hiçbir farklılık kalmamış. Bence sadece evler değişmiş. Yollar aynı. Trafik sorunu artmış. Ben sadece büyük evleri görüyorum başka bir şey görmüyorum. Heryerde parklar var. Eşim belediye başkanı seçildiğinde inşallah Antep daha iyi olacak. Burada kadınlar fıstık kırıyorlar onlara bir yer yapar. Kurutulmuş patlıcan, domates bunlara bir yer yapar. Kadınlar bir torba fıstık kırıp 5 TL alıyorlar. Pazar yerleri yapsa daha iyi olur. Gaziantep'te kadınlar emeğin karşılığını alamıyor. Diyarbakırda öyle değil. Bizim partili belediyeler kadınlara önem veriyor. Diyarbakır'da kadınlar daha mutlu, özgürler hepsi. Her anlamda özgür kadınlar. Biz fazla birşey istemiyoruz, sadece eşitlik, beraber yaşayalım istiyoruz." Meral KINACILAR