Sanko Alışveriş Merkezi'nde 4’ncü kattan düşerek ölen Adem Akay'ın kardeşinin de geçtiğimiz yıl bu dönemde korkunç bir cinayete kurban gittiği öğrenildi. Abisi gibi işsiz olan Adem Akay'ın ölümü ile aile bir yıl sonra ikinci bir evlat acısını daha yaşadı.

Geçtiğimiz yıl 13 aydır kayıp olan Bülent Akay’ı eşi Nurcan Akay ile sevgilisinin öldürdüğü ortaya çıkmış, Suriye’ye kaçmak isteyen iki sevgili yakalanmıştı. Levent Akay’ın cinayete kurban gittiği Müge Anlı’nın programında ortaya çıkmış, Bülent Akay’ı eşi Nurcan Akay ile sevgilisinin öldürdüğü belirlenirken, Kilis’te yakalanan Nurcan Akay ve sevgilisi Resul Kurtaran tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

OLAY NASIL OLMUŞTU ?

Olay, Sanko Park alışveriş merkezinde meydana gelmişti. Alışveriş merkezinde dolaşan Adem Akay, 4'üncü katta bulunan restoran bölümünden zemine düştü. Büyük gürültüyle yere düşen ve ağır yaralanan Akay'ı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahale sonrası 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı Akay, acil serviste yapılan müdahaleye karşı kurtarılamayarak öldü.

ABİSİ GEÇEN YIL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

2012 yılının Mart ayında kaybolduktan sonra kendisinden haber alınamayan 1 çocuk babası 27 yaşındaki Bülent Akay'ın, eşi ve eşinin sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Tabancayla başına ateş edildikten sonra cesedinin kuyuya atıldığı ortaya çıkan Akay'ı öldürdüğü iddia edilen eşi ile eşinin sevgilisi ve kendilerine yardımcı olan arkadaşları ile Suriye'ye kaçmak isterken polis tarafından yakalanmıştı. İşsiz olan Bülent Akay, 2012 yılının 15 Mart'ın da ortadan kaybolmuştu..

CİNAYET ŞÜPHESİ ÖN PLANA ÇIKTI

Kaybolan Bülent Akay'ın eşi Nurcan'ın bir süre sonra Resul Kurtaran ile birlikte yaşamaya başlaması polislerin dikkatini çekti. Genç kadının rahatlığı ve geçmişten bu yana süren gönül ilişkisinin kaybolan Bülent Akay'ın öldürülmüş olma ihtimalini gündeme getirmesi üzerine polis, Nurcan Akay ile Resul Kurtaran'ın telefonlarını da dinlemeye aldı. Polis, bu gelişmenin ardından Nurcan Akay ile Resul Kurtaran'ın ifadesine başvurdu ama bir sonuca ulaşamadı. Polisler, sık sık telefonla konuşan ikilinin, güvenlik güçlerinin takibi ve sorgulamalarından dolayı yurt dışına gitmek istediklerini belirledi.

SURİYE'YE GİTME HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

Polis, bu gelişme sonrası savcılık kararı ile operasyon için düğmeye bastı. Suriye sınırındaki Kilis'te bir eve yapılan baskında; Nurcay Akay, Resul Kurtaran ve kendilerine cinayette yardımcı olduğu ortaya çıkan Ali Baran gözaltına alındı. Polise yakalanmamak için yasa dışı yollardan iç karışıklığın sürdüğü Suriye'ye geçmeye hazırlık yaptıkları ileri sürülen 3 şüpheli gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Gaziantep'e getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan 3 şüpheli; 'Kasten ve planlayarak adam öldürmek' ve 'Cinayete yardım' suçlarından adliyeye sevk edildi.

CESEDİN BULUNDUĞU KUYU ARAŞTIRILIYOR

Cinayetin ardından polisler, gözaltına alınan 3 şüphelinin ifadesi ve yer göstermeleri doğrultusunda Burç bölgesinde bulunan kuyularda öldürülen Bülent Akay'ın cesedinin bulunması için çalışma başlatıldı. Araştırma sonunda Bülent Akay'ın atıldığı kuyunun saptandığı ve cesedin gün içerisinde yapılacak çalışma ile çıkarılacağı bildirildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT