Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Bekir Sıtkı Severoğlu, Soma’da madende çalışırken hayatını kaybeden 301 madenciyi andı. Soma’da kaza değil, cinayet yaşandığını söyleyen Severoğlu, ‘Kamusal denetimin yeterli ve etkin bir biçimde yapılamaması, iş cinayetlerinin Soma’da olduğu gibi katliama dönüşmesine neden olmuştur.’ dedi.

KADER DEĞİL, CİNAYET

İş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek için imza kampanyası başlattıklarını, 7 Haziran seçimlerinden sonra meclise taşıyacaklarını soyleyen Severoğlu ‘’İş cinayetlerine, işçi katliyamlarına, taşeronlaşmaya, güvencesiz çalışmaya, denetimsizliğe dikkat çekmek için DİSK; KESK;TMMOB ve TTB olarak Mart ayında ‘’kader değil! Fıtrat değil! Cinayet!’’ başlığı ile imza kampanyası başlattık. İmza kampanyasıyla dile getirdiğimiz talepleri 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan yeni mecclis’e taşıyacağız’’ dedi

Bu kaza mıdır, kader midir?

301 canın acısının hala yüreklerde olduğunu belirten Bekir Sıtkı Severoğlu, ‘Bugün bu acıyı unutturmamak için, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması için yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz. Ülkemizde Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmektedir. Bu kaza mıdır, kader midir? Hayır bu resmen cinayettir. Emekçileri güvencesizliğe, taşeronlaşmaya, denetimsizliğe teslim edenlerin işlediği cinayet’ diye konuştu.

Mansur YAL