İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan dünya turizm pastasından Gaziantep’in hak ettiği payı alabilmesi için daha etkin tanıtım çalışmaları yapacaklarını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuya hassasiyetini bildiklerini ve desteklediklerini ifade eden Öztan “Tanımadan ve tanıtmadan başarılı olamayız. Etkin tanıtım için çalışacağız” dedi.

Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanlık görevine seçilen Fatma Şahin’in de bu konudaki hassasiyetini bildiklerini ifade eden Öztan, Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki çalışmalarını destekleyeceklerini söyledi. Gaziantep’in bir gastronomi ve turizm kenti haline getirilmesi için yürüttükleri çalışmalara hız verdiklerini de ifade eden Öztan “Dünyanın göz bebeği dediğimiz bir kentimiz var. Ancak dünyanın bütün kentlerini kıskandıracak özelliklere sahip olmasına rağmen turizmden istenilen payı alamıyor. Bunun nedenlerini araştırdığımızda karşımıza çıkan sonuç çok ilginç" diye konuştu.

DÜNYA GENELİNDE TANITIM YAPACAĞIZ

"Maalesef sahip olduğumuz değerlerin birçoğunu biz bile bilmiyoruz" diyen Öztan, " Önce öğrenecek sonra öğretecek daha sonra etkin bir tanıtım kampanyasıyla bu dünya kültür mirasının dünya genelinde tanıtımını yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanlık görevine seçilen Sayın Fatma Şahin’in de bu konudaki hassasiyetini biliyor ve destekliyoruz. Bu yeni dönemde yerel yönetimlerimizle dernek olarak koordineli çalışıp tanıtımla ilgili üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. Şu anda en büyük hedefimiz Gaziantep mutfak kültürünün dünya genelinde tanıtımını yapmaya devam etmektir. Uzun yıllardır yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerimize yeni bir boyut kazandırarak Gaziantep’te bulunan Şirehan Hotel’i gastronomi turizmi için bir merkez seçtik. Burada yabancı gurme ve şeflere Türk mutfak kültürünü öğretiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yurt dışından davet edeceğimiz yabancı şeflere ve gurmelere sertifikalı eğitim vereceğiz" şeklirde konuştu. HABER MERKEZİ