CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, İçişleri Bakanı Afkan Ala’ya “Suriye kökenli olup Türk vatandaşlığına geçenlerden kaçı 30 Mart 2014 seçimlerinde oy kullanacaktır” diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Ali Serindağ, 30 Mart yerel seçimler öncesi kamuoyunda sıkça gündeme gelen “Suriyeli sahte seçmen” meselesini İçişleri Bakanı Afkan Ala’ya sordu. Ala’ya “1 Ocak 2012 tarihinden bu yana Suriye kökenli kaç kişi Türk vatandaşlığına alınmıştır” diye soran Serindağ, “Türk vatandaşlığına alınmış Suriye kökenli kişilerin kaçı Gaziantep’te ikamet etmektedir” diye de sordu.

KAÇI GAZİANTEP'TE İKAMET EDİYOR

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Bilindiği gibi Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı ülkemize çok fazla Suriye vatandaşı geldi. Son haftalarda kamuoyuna çok fazla sayıda Suriye’linin Türk vatandaşlığına alındığı ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oy kullanacağı iddia edilmektedir. Bu çerçevede; 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana Suriye kökenli kaç kişi Türk vatandaşlığına alınmıştır? Türk vatandaşlığına alınmış Suriye kökenli kişilerin kaçı Gaziantep’te ikamet etmektedir? uriye kökenli olup Türk vatandaşlığına geçenlerden kaçı 30 Mart 2014 seçimlerinde oy kullanacaktır?Oy kullanacak Suriye kökenlilerin kaçı Gaziantep’te ikamet etmektedir?" HABER MERKEZİ