Gaziantep’i profesyonel liglerde temsil eden takımların geçtiğimiz hafta sonu mağlup olmaları, sporseverlerin üzülmesine neden oldu.

Spor Toto Süper ligde Gaziantepspor’un, PTT birinci liginde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un ve Basketbol Erkekler Süper liginde Royal Halı Gaziantep Basketbol takımlarının haftayı yenilgilerle kapatması şehrimiz adına üzücü oldu.

GAZİANTEPSPOR ÜMİT VERMİYOR

Gaziantepspor, kendi evinde konuk ettiği Trabzonspor karşısında sergilediği futbolla taraftarlarını üzmeye devam ediyor.

Spor Toto süper ligde oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla bir hayli eleştirilen Trabzonspor karşısında hiçbir varlık gösteremeyen kırmızı – siyahlı futbolcular, galibiyet özlemini dört haftaya çıkarttı. Ligde kalan 7 haftalık periyotta aynı performansın sergilenmesi durumunda küme düşme hattında olması içten bile değil.

Gaziantepspor kendi evinde mağlup olduğu Trabzonspor maçı öncesi deplasmanda küme düşme hattında yer alan Mersin İdmanyurdu ile golsüz berabere kaldı. Ligde en son Galatasaray karşısında galip gelen temsilcimiz, daha sonra deplasmanda Osmanlıspor ile 1 – 1 berabere kalırken, daha sonra kendi evinde Torku Konyaspor’a 1 – 0 mağlup oldu. Kırmızı – siyahlı ekip, son dört haftada sadece 2 puan alarak 13’üncü sıraya geriledi.

BÜYÜKŞEHİR’E NELER OLUYOR

Bu sezon özellikle Play Off mücadelesinde ayağaına kadar birçok fırsatı geri tepen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü deplasmanda oynadığı Şanlıurfaspor maçında yine fırsat tepti.

Küme düşmeme mücadelesi veren Şanlıurfaspor karşısında iki penaltıyı da gole çeviremeyen mavi – beyazlı futbolcular, üstüne üstlük kötü oynayan rakibine üç puan hediye etmesi kulüp içerisinde sorunların olduğu sorusunu akıllara getiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor geçtiğimiz hafta bir puan dahi almış olsaydı ilk altı içerisinde yer alacaktı ama maalesef galip gelmesi gereken bir maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

ROYAL ÜZDÜ

Basketbol erkekler süper liginde 5 haftalık seri galibiyet elde ederek Play Off potasının içinde yer alan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı geçen hafta sonu deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında stop etti.

Potanın ağaları Banvit, Demir İnşaat Büyükçekmece, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Türk Telekom galibiyetlerinin ardından ilk mağlubiyetini almış oldu. Eflatun – sarılı dev adamlar cumartesi günü kendi evinde Medicalpark Trabzonspor mücadelesiyle yeniden çıkışa geçmek istiyor.

Basketbol Erkeler süper liginde ki temsilcimiz 13 galibiyet ve 11 yenilgi ile elde ettiği 37 puanla 7’inci sırada yer alıyor. Sezonu ilk 8 arasında tamamlayan takımlar Play Off finallerinde mücadele edecek.

SERDAR ÖZEKŞİ