GAZİANTEP Baro Başkanı Bektaş Şarklı, avukatların devlet yetkililerince hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Şarklı, “Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve barolara yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Maalesef geleceği endişeyle karşılıyoruz” dedi.

Gaziantep Barosu avukatları, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Gaziantep Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ellerinde pankartlarla adliye önünde toplanan avukatlar adına konuşan Baro Başkanı Bektaş Şarklı, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü her gün artan sorunlar, yaşananlardan duydukları endişeyle karşıladıklarını belirterek, “Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve barolara yönelik saldırıların her geçen gün arttığı, meslektaşlarımızın bürolarında saldırıya uğradığı, hatta öldürüldüğü, baro başkanlarının ve yönetim kurullarının sudan sebeplerle yargılandığı, yargı kararlarının ayaklar altına alındığı, torba yasalarla hukukun katledildiği, Anayasa ile güvence altına alınmış güçler ayrılığı ilkesinin yargı paketleriyle ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının ve doğal yargıçlık ilkesinin görevden alma ve sürgünlerle yerle bir edildiği bir seneyi daha geride bırakıyor, maalesef geleceği endişeyle karşılıyoruz” dedi.

Avukatların duruşmalardaki taleplerinin tutanaklara geçirilmediğini, soru sorma hakkının engellendiğini ayakta konuşmaya zorlandığını ileri süren Şarklı şöyle devam etti:”Yaşanan olayın hemen akabinde daha ayrıntılar ortaya çıkmadan devlet yetkililerince avukatların hedef gösterilmesi, bunun yanında bazı basın organlarında mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik olarak yer alan beyanlar kabul edilemez. Ayrıca, avukatların da tıpkı hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan kişiler olduğu unutulmamalıdır.” DHA