Alman televizyonunda, 'terör örgütü IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadın ve çocukları sanal sistemle satışa sunduğu ve irtibat ofislerinin birinin Gaziantep'te olduğu' yönündeki iddiaların yankıları sürüyor. Baro Başkanı Bektaş Şarklı'nın suç duyusunda bulunmasının ardından Gaziantep Demokratik Kadın Platformu'nu da harekete geçti. Platform üyeleri, iddiaların araştırılıp ortaya çıkarılmasını, ihmali bulunan ya da göz yumanların soruşturulup yargılanmasını talep etti.

Halkların Demokratik Partisi İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda platform adına konuşan Fatma Keskintimur, “Söz konusu haberin, internet ortamında paylaşımına kadar geçen sürede dahi verili bilgilerin doğru olup olmadığı konusunda, doğruysa bu büroların yerleri, bağlantıları kuranlar ve benzeri sorumluluklara dair istihbarat ve güvenlik birimleri ne yapmışlardır?” diye sordu.

KABUL EDİLECEK GİBİ DEĞİL

Savaşın, cihatçı terör örgütlerinin ve bunlarla sıkı ilişkiler kurarak her türlü yapılanmalarına göz yumanların kadınlar açısından nasıl bir tehlike olduğunu bildiklerini aktaran Keskintimur, şunları söyledi: “Saldırdıkları her yerde ilk önce kadınları hedef alan, tecavüz, ölüm ve Ezidi kadın ve çocuklara yaptıkları gibi köleleştirmek suretiyle kadını savaş ganimeti sayan bir örgütle karşı karşıyayız. Fakat biz biliyoruz ki IŞİD gibi kanlı örgütler, ilk hedefi her zaman kadınlar olan karanlık bir zihniyetin yalnızca ete kemiğe bürünmüş bir yansımasıdır. Bu vahşi terör örgütüne yaşadığımız şehirlerde böyle bir alan açan, yanı başımızda örgütlenmelerine, içeride ve dışarıda planladıkları eylemleri buralardan bağlantılarla hayata geçirebilmelerine göz yumanların da aynı karanlık zihniyete ortaklık ettiklerini düşünüyoruz.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yetkililere de iddiaların ortaya çıkarılması için seslenen Keskintimur, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Şimdi iki Alman kanalının haberiyle gündeme gelen, IŞİD’in elinde esir Ezidi kız kardeşlerimizin durumu ve bu örgütün ilimizde olduğu iddia edilen bağlantılarıyla ilgili yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bir an önce bugüne kadar yapılmış olan tüm iddiaların araştırılıp ortaya çıkarılmasını, IŞİD ve benzeri cihatçı terör örgütlerinin, Gaziantep’te bu kadar rahatça hareket etmelerine gerek ihmal gerek göz yumma suretiyle sebep olanların da soruşturulup yargılanmasını talep ediyoruz. 21. yüzyılda kadınlara yaşatılan bu barbarlık karşısında tüm kadınları duyarlı olmaya ve her alanda seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Gerekli soruşturmaların yapılması ve elde edilen bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması için konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.” HABER MERKEZİ