Eşi Tuba ve 8 akrabasını öldürüp 2 akrabasını da yaralayan Yusuf Taş hakkında yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianame Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. İddianamede, 9 kişiyi katleden sanık Yusuf Taş için 11 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, kendisine yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 4 yakınına da ceza verilmesi talep edildi.

KABUL EDİLDİ

Gaziantep'te geçen Şubat ayında ayrı yaşadığı eşi Tuba Taş ve 8 akrabasını öldürüp 2 akrabasını da yaraladığı için tutuklanan Yusuf Taş için hazırlanan iddianame Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 9 kişiyi öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla Yusuf Taş için 11 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Yusuf Taş'a yardım ve yakatlık yaptıkları iddia edilen 4 yakınına da 'Suç delillerini yok etme, gizleme ve suçluyu kayırma' suçlamalarıyla ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

İDDİANAMEDE NELER YAZILDI?

"Olay günü teyzesi Şenel Çakmak'ın evinde bulunan eşi Tuba Taş ile kuzeni Turan Taş'ın, Yusuf Taş ile telefonla görüştüğü ve taraflar arasında küfürleşmenin ardından, Yusuf Taş motosikletle Şenel Çakmak'ın Düztepe Mahallesi'ndeki evine geldi. Evi önünde yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine Tuba Taş'ın annesi Kudret Taşçı'nın karakola gitmek için evden ayrıldığı bu sırada Tuba Taş'ın eve girip, kapıyı kapatmasına fırsat vermeyen Yusuf Taş'ın eve girerek, koridorda bulunan Tuba Taş ile Turan Taş'ı yanında getirdiği tabancayla ateş ettiği, daha sonra kilitli olan odanın kapısını kırarak içeri giren Yusuf Taş'ın burada bulunan Şenel Çakmak ile bir çocuğunu öldürdüğü, iki çocuğu da yaraladığı ve daha sonra olay yerinden motosikletiyle kaçtığı belirlenmiştir. Yusuf Taş'ın, eşi Tuba Taş'ın kendisiyle boşandıktan sonra amcaoğluyla evlendirileceği dedikoduları nedeniyle husumetli olduğu amcası Mustafa Taş'ın evine gittiği, burada da amcasıyla eşi ve çocuklarını öldürdükten sonra kaçtığı mevcut delillerin sanığın tasarlayarak, eşini ve diğer maktulleri öldürdüğünü göstermektedir."

SUÇ DELİLLERİ GİZLENMİŞ

Yürütülen soruşturmada işlenen cinayetlerin ardından firar eden Yusuf Taş'ın babası, kardeşi ve yakınlarının yardımlarıyla saklandığının öğrenildiği iddianamede, "İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu araştırma ve takip sonucunda, Yusuf Taş, Gaziantep Otogarında İzmir'e gitmek üzere bindiği otobüste yakalandı. Şüphelinin alınan ifadesinde olay yerine giderken içtiği iki hap nedeniyle bir şey hatırlamadığını beyan etse de mevcut delillerin sanığın tasarlayarak, eşini ve diğer maktulleri öldürdüğünü göstermektedir. Ayrıca Yusuf Taş'ın kardeşinin kayınbabası olan Mehmet Eraslan'ın, Yusuf Taş'ın İzmir'e, oradan da yurt dışına çıkması için farklı bir isimle Yusuf Taş'a ve refakat etmek üzere kendisine de otobüs bileti aldığı, baba Halil ile kardeşi Şerif Taş ve dayısı Arif Taş'ın, şüphelinin saklanmasına yardım ettikleri ve suç aleti tabancayı saklayarak, suç delillerini gizlediği anlaşılmıştır" ifadeleri de yer aldı. DHA