Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, defansta ki arayışlarını devam ettirirken gündemine Joseph Boum düştü.

Defansın göbeğinde ve sol tarafında görev yapabilen Kamerunlu futbolcu ile bugün görüşme yapılması bekleniliyor.

Teknik direktör Hakan Kutlu’nun Mersin İdmanyurdu’nu çalıştırdığı dönemde yakından tanıdığı ve takıma faydalı olacağı yönünde rapor sunduğu 26 yaşında ki futbolcu, geçen sezon Antalyaspor’da sadece 9 lig maçında mücadele etti.

MERSİN’DE PARLADI

Akdeniz temsilcisi Mersin İdmanyurdu’na 2009 – 2010 sezonunun devre arasında gelen Kamerunlu Joseph Boum, takımını kümede bırakan isimlerin başında yer aldı.

Kamerunlu futbolcu ertesi sezon gelen şampiyonlukta da 34 maç oynayarak takımın vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Mersin İdmanyurdu’nun Süper Lig'e yükselmesinde önemli payı olan Joseph Boum ilk senesinde Süper Lig'de 35 maça çıktı ve gösterdiği performansla da adından sıkça söz ettirdi. Sezon sonunda birçok Rus kulübünden teklif almasına karşın Mersin İdman Yurdu ile 3 yıllık yeni mukaveleye imza attı. 2012-13 sezon başından beri kulüp bazında işlerin kötü gitmesiyle birlikte birçok oyuncuyla parasal anlamda sıkıntıya düşüldü ve çoğu oyuncu kulüpten alacaklarını öne sürerek sözleşmesini fesh etti. Ligin bitimine 4 hafta kala ise ligden düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu'nda 3,5 senedir takımın bir parçası olan Joseph Boum'da kulüpten alacakları karşılığında sözleşmesini fesh etti.

MUHARREM TÜRKOĞLU