Uzak doğu sporlarından olan jiujitsu turnuvası ilk kez Gaziantep’te düzenlendi. Türkiye ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonları tarafından ortaklaşa düzenlenen Jiu Jitsu Turnuvası'na 5 ile 25 yaş arasında çocuk ve gençler katıldı.

Kıran kırana geçen maçlarda jiu jitsu tekniklerini kullanan genç ve çocuk sporcular kıyasıya mücadele etti. Jiu jitsu Gaziantep İl Temsilcisi Uzman Antrenör Ömer Tıbık, judo ve jujitsu'nun kardeş sporlar olduğunu belirterek, “Bu spor dallarıyla bir arada bir dostluk maçı yapıyoruz. Hem bölge şampiyonası hem de dostluk maçı yapıyoruz. Hayırlı olsun. Şu an 5-6 okul katılıyor. Yeni olduğu için böyle katılım az. Ama ilerde gazi ilimizin birçok ilinde yaygınlaşacak. Çünkü çağımızın en büyük sporlardan bir tanesi jiu jitsudur" dedi.

HERKES JUJİTSU YAPABİLİR

Jiu jitsu sporuyla ilgili bilgiler aktaran jiu jitsu Gaziantep İl Temsilcisi uzman Antrenör Ömer Tıbık, “Tamamıyla rakibi boğma, kitleme hareketsiz kılma. Aslında sertlik üzerine değil yumuşak bir spor. İncitmeden çok rakibi kontrol altına almaya amaçlıyor. Yani rakibe direkt vuruş yapıp indirmeye değil de rakibi kontrol etmeye onun hırslarını duygularını tamamıyla ekarte etmeye dayalı bir spor. Jiu jitsu sporuna herkes katılabilir. İki ayağının üzerinde duran herkes jui jitsu yapabilir. Turnuva sonunda altın, gümüş ve bronz madalyalarımız olacak. Ama amaç sevdirmek ilk başta şu an gençlerimize bu sporun ilmini öğretmek yaymak madalya önemli değil. Bu sporu onlara sevdirmek daha önemli” diye konuştu.