Gaziantep'te bir vatandaş 15 yıl önce aldığı ciple seyyar satış yapıyor. Cipe yüklediği pul biber, elma ve pekmezleri ile kapı kapı dolaşan Ömer Faruk Doğangül, mahallere ulaştığında ise elindeki düğü çalarak, geldiğini duyuruyor.
Gaziantep’te kendisine ait cipe pul biber ve pekmez kavanozlarını yerleştirerek satış yapan 52 yaşındaki Ömer Faruk Doğangül, cipin arka kısmında ise elma satıyor. Almanya’da 15 yıldır yaptığı hamallıkla cipi satın alan Doğangül, son 15 yıldır ise ciple satış hayalini gerçekleştirdi. Aracı ile kapı kapı dolaştığını belirten Doğangül, ürünleri çok uygun fiyata satması nedeniyle günü çabuk bitirdiğini ifade etti. Aynı zamanda Kızılhisar’da 200 kök elma ağacının yer aldığı tarlasının bulunduğunu söyleyen Doğangül, çürük elmayı kendisinin aldığını, iyisini ise vatandaşlara sattığını ifade etti. Trafikte görenlerin şaşırdığını da belirten Doğangül, araç ile seyir halindeyken ilginç ve komik görüntülere de şahit olduğunu belirtti.

“HAYALİMİ BÖYLE GERÇEKLEŞTİRDİM”
Bunun hayalindeki bir yaşam tarzı olduğunu belirten Doğangül, Türkiye'ye gelmeden önce 30 yıl Almanya’da çalıştığını ifade etti. Doğangül, “Kendi yetiştirdiğim elmaları, ilk sezonda kilosunu 5 TL’ye satıyorum, sonra fiyatını 50 kuruşa kadar düşürüyorum. Bunlar yüzde yüz doğal ürünler. Pekmezleri annem yapıyor. Ben de bunları pazara çıkarıyorum. Bu satış tarzı benim hayalimdeki bir yaşamdı. 30 yıl Almanya’da hamallık yaptım. Oradayken hayalimde hep bu vardı ve böyle yaşamayı tercih ettim. Topraklarımızı değerlendiriyorum. Kendim yetiştirip, kendim burada Cip’in önünde arkasında satıyorum. 15 yıldır bu işi bu şekilde yapıyorum. Annem elma bahçesi almıştı. Bende bunu değerlendirmek için, kendimi bu yola koydum yani hayalimi böyle gerçekleştirdim. Allah’a şükür şimdi emekli maaşım var. İşte buda bana yan gelir oluyor. Günlük üretime göre kazanıyorum. Mesela diyelim 500 kg elam topladım, ben be elmaları, 300 TL’ye satıyorum. Ayrıca bende elma yemekte serbest, hiç kimseye elma yerken dur yiyemezsin demiyorum. Herkes beni tanıyor zaten. İnsanlar zaten bunalmış kimse dükkana gelmezler doğal eşya almak isterler. Ben bu taktikle ayaklarına kadar götürüyorum. Ben 2 kg elmayı tutup İbrahimliye götürüyorum. Hem bu taktikle daha çabuk zamanda daha çok malzeme satıyorum” ifadelerini kullandı.

SERMAYESİ DÜDÜK
Düdük çaldığında müşterilerinin düdük sesini duyarak satışa başladığını bildiklerini de ifade eden Doğangül, elindeki düdüğü ile bölgede tanındığını ifade etti. Doğangül, “Düdük benim sermayemdir. bu düdüğü çaldığım zaman millet hemen yanıma geliyor. Çok ucuza elma satıyorum, 6 kilosunu 5 TL’ye satıyorum. Ben kendim bile sağlam elma yemem israf olmasın diye, delikli elmayı yerim. Bu tür arabaları kendim, restorasyon yapıyorum ve bundan çok zevk alıyorum. Ekonomik durumum Allah’a çok şükür çok iyi. Aslan gibi çalışıyorum kazanıyorum” şeklinde konuştu
Farklı tarzda satış yapan cipi gören vatandaşlar ise “Çok güzel işte, vatandaşa bir hizmet, tarladan getiriyor. Aracı yok komisyoncu yok vatandaşta ucuz bir şekilde ürünü alıp tüketiyor. Bundan daha ne güzel ne olabilir ki” diye konuştu.