Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, Japonya ile bakır işleme konusunda ikili görüşlerinin askıya alındığına vurgu yaparak, “Bakın bugün Japonya’da bir projemiz durdu. Japonya’da üniversitede eğitim vermeyi düşünürken askıya aldık. Neden aldık, sanki burada her gün başımıza bomba yağıyor” diye konuştu.

İNŞALLAH DÜZELİR

Terörün yüzünden insanlar Bursa’dan, İstanbul’dan, Batı'dan buraya gelmeye korktuklarını belirten Açık, “Yani Doğu bunu hak etmiyor, ben bunu defalarca söylüyorum” ifadelerini kullandı. Açık, “Bakın bugün Gaziantep olsun, Diyarbakır olsun, Şanlıurfa olsun, Doğu bölgesi esnafımız, bunun yüzünden çok olumsuz yerlerde kaldı. Yani bugün turistler buraya gelmeye korkuyorlar. Zaten Batı da sanki buna şirk tutmuş gibi ‘gitmeyin oraya’ diyor. Bunu tabi anlatmamız lazım. Yani buraya gelsinler. Burada halkımız çok misafirperver. İnşallah bunlar da düzelir” şeklinde konuştu. Açık, “Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yani bunlar inşallah düzelir. Burada esnaf, en azından bizi yüzde 70, yüzde 80 turistlere hitap ettiğimiz için büyük olumsuzluklar yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

KİMSENİN HABERİ YOK

Açık, şu uyarılarda bulundu: “Dünya yanıyor. Kimsenin haberi yok. Biraz bizde de var. Bu kadar insanları korkutmanın, tedirgin etmenin bir anlamı yok. Bu vatan Allah’ın izniyle, görüyorsunuz, Çanakkale’sinden tutun, Erzurum’undan tutun, ne mücadelelerle alınmış buralar. Buna inşallah kimsenin gücü yetmeyecek. Yani burada ben bir bakırcı olarak, esnafımız, bu işlerden çok olumsuz etkilendi.” İHA