Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptığı başarılı operasyonlarla kaçakçılara nefes aldırmıyor. Jandarma son yaptığı operasyonda, kamyonda mucur altına gizlenen binlerce paket kaçak sigara zulasını patlattı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bitlis’ten yola çıkan ve mucur yüklü olan kamyonu takibe aldı. Bitlis’ten Gaziantep’e mucur getiren kamyon, Şanlıurfa - Gaziantep otoban yolunda bulunan bir dinlenme tesisinde durduruldu. Kamyonda yapılan ilk aramada herhangi bir suç unsuruna rastlamayan jandarma, Bitlis’ten Gaziantep’e mucur getirilmeyeceği ihtimali üzerinde durarak kamyon kasasında detaylı bir arama yaptı.

KÜREKLE MUCURU EŞTİ

Eline kürek alan jandarma ekipleri, kamyondaki mucuru eşmeye başladı. Bir süre sonra mucurun altında bir bölme olduğunu fark eden jandarma, tahtaları yerinden çıkarınca gümrük kaçağı sigara kartonları ile karşılaştı. Kamyonu tamamen boşaltan jandarma, 7 bin karton gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Bunun üzerine kamyon sürücüsü N.E. gözaltına alındı.

İHA