Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan rütbeli personel ve asker, Suriyeli mültecilere gıda yardımında bulundu.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep merkez ve çevresine yerleşen Suriyeli mültecilere; Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan rütbeli personel ve asker gıda yardımı yaptı. Merkez Şahinbey ilçesine bağlı Zeytinli, Yağdöver, Karaçomak, Yeşilköy ve Burçkarakuyu köylerine giden jandarma askeri, Suriyelilere ait evleri ziyaret ederek gıda malzemesi dağıttı. Her Suriyeli aileye içinde; şeker, bulgur ve makarna gibi gıda malzemeleri olan yardım paketleri verildi. Bu anlamlı davranış nedeniyle oldukça mutlu olan Suriyeli aileler, jandarma askerine teşekkür etti.
Yapılan yardımlara ilişkin açıklama yapan Yağdöver Köyü Muhtarı Mustafa Tatar, “Ülkelerindeki savaş nedeniyle büyük sıkıntı çeken ve köyümüze sığınan Suriyeli misafirlerimiz, jandarma askerinin yardımı sayesinde oldukça mutlu oldu. Jandarma askerinin yapmış olduğu etkinliğin çok olumlu izler bıraktığını düşünüyorum. Zor günler geçiren Suriyeli misafirlerimize yardım elini uzatan jandarma askerimize tüm köy halkı adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.