Gaziantep’te özellikle Cumartesi ve Pazar günleri Jandarma bölgesinde sıkılan silahlar vatandaşı canından bezdirdi. Gündüz başlayıp gece yarılarına kadar devam eden silah sıkılmasına Jandarmanın seyirci kalması ve müdahele etmeyişi eleştiri konusu oldu. Geçtiğimiz Pazar günü yine Jandarma bölgesi olan Burç mevkii, Kilis yolu, Havaalanı çevresi ve Öğümsöğüt yörelerinde patlayan silahlara müdahele edilmeyişi tepkilere yol açtı.

ELEKTRİK TELLERİ KOPTU

Pazar günü öğleden sonra Burç yolundaki bağ evlerinde peşpeşe sıkılan silahlar yüzünden elektrik telleri kopunca, bu civarda yaşayan yüzlerce evin elektrikleri kesildi. Tedaş yetkililerinin saatler boyu çalışması sonucunda o bölgenin elektrikleri verildi. Gazetemizi arayan çok sayıda vatandaş “lütfen bu konuyu gündeme getirin. Jandarmayı arıyoruz tamam diyorlar ama silah sıkanlar devam ediyor. Önceleri gece sıkıyorlardı, şimdi gündüz saatlerinde sıkmaya başladılar. Jandarma dokunmuyorsa bu kişilere, o zaman emniyet harekete geçmeli”diye konuştular.

JANDARMA NİYE MÜDAHALE ETMİYOR

Jandarma bölgesinde gece gündüz durmadan silahlarla çevreyi taciz edenlere müdahele edilmeyişi vatandaşların moralini bozuyor. Çevreye aldırış etmeden sıkılan silahlara Jandarma ekiplerinin sessiz kalışı üzerine vatandaşlar “bu silah sıkan kişilerin mutlaka ayrıcalığı var. Yoksa saaatlerce silah sıkan kişiler nasıl bu kadar özgür olabiliyor”diye konuştular.