Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Jandarma Teşkilatı’nı anlatan kısa film gösteriminin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Konuşmasında Jandarma Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıldönümünü kutlayan İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, “Bizler, bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu güne günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.”

EN BÜYÜK GÜVENÇLERİNDEN BİRİ

Jandarma ailesinin 175. yaşını kutlayan Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ise şu ifadeleri kullandı: “İki asra yakın köklü geçmişi ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin asayiş, huzur ve refahı, namusu, canı ve malını canımızdan aziz bildiğimiz topraklarımızı, şanlı bayrağımızı gece-gündüz demeden koruyan ve bu uğurda nice şehitler veren Jandarma Teşkilatımız, millete onurlu hizmetin haklı gururunu yaşamaktadır. Devletimize ve vatandaşlarımıza karşı hizmetlerini üstün görev anlayışı ile yürüten jandarma, sürekli kendini yenileyerek bugün nitelikli personeli modern araç ve gereçleri ile ülkemizin övünç kaynağı kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Yaptığı fedakarca çalışmalarla halkımızın takdirini kazanan Jandarma Teşkilatımız, toplum huzur ve asayişinin en büyük güvençlerinden biridir.”

BİRİNCİLERE ÖDÜL

Yapılan konuşmaların ardından jandarma konulu şiirler okundu. Duygusal anların yaşandığı şiir dinletisinin ardından yılın başarılı jandarma personellerine ödül verildi. Jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan eserler okundu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren takımlara ve jandarma konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine de ödül verildi. Jandarma Marşı’nın okunması ile tören sona erdi.

BEBEK TULUMU HEDİYE EDİLDİ

Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümü olan 14 Haziran gününde Gaziantep’te doğan tüm bebeklere Jandarma tarafından bebek tulumu hediye edildi. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığında görev yapan rütbeli personel saat 24:00’den itibaren tüm hastaneleri tek tek dolaştı. 14 Haziran gününde doğan çocuklara bebek tulumu hediye edildi ve annelere geçmiş olsun dileğinde bulunuldu. Jandarmanın anlamlı davranışı karşısında oldukça mutlu olan aileler Jandarma personeline teşekkür etti ve jandarma teşkilatının 175’nci kuruluş yıldönümünü kutladı İHA