Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, çok katlı otoparkı bu ay sonu veya Haziran ayı başında ihaleye çıkaracaklarını söyledi. Çok katlı otoparkın işletmeciliğini geçici olarak Vakfın ortağı olan Mülhak Vakfı'nın yaptığını söyleyen İsa Güven, "İhale için Başbakanlıktan izin bekliyoruz. Çok katlı otoparkı aylık 50 Bin lira muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkaracağız" dedi.

Benzin istasyonu ve ticari alana dönüştürülen Vali Konağı ve Çok Katlı Otoparkın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçtiğini ve tapuyu aldıklarını söyleyen Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Vali Konağı'nın yeri ve 40 lojman ile Çok Katlı Otopark, karşılığında 40 bin metrekareden fazla okul arsası verdiklerini söyledi.

İHALESİZ VERMEM

Mülhak Vakfı'nın Vakıflarda hissesinin olduğunu, müşteriler kaçmasın diye ihale oluncaya kadar çok katlı otoparkı onlara işlettirdiklerini söyleyen İsa Güven, "Çok katlı otoparkı özel idareden alır almaz ihale için Ankara'ya izin için başvurduk. Çok katlı otoparkın 300-400 abonesi var. Otoparkı kapattığımız zaman müşteri kaçar. 1, 1.5 ay işletecek. Başbakanlıktan izin bekliyoruz. Turnike usülü geçişler var. Fiş veriliyor. Herşey denetim altında. 1 ay kapalı kalsa 50 bin lira zarara uğrayacak. Mülhak Vakfı Vergi Dairesine başvurdu ve geçici süre işleteceğini bildirdi. Hissemiz oranında bize bütçe aktaracak. Babamın oğluda olsa ihalesiz vermem. Resmi kurumların haricinde vakfın 1 karış malını ihalesiz kimseye kullandırmam" diye konuştu. Meral KINACILAR