Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası,Gaziantep Ticaret Odası,Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası ve Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve sunumunu Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin ve vergi uzmanlarının yaptığı “İzaha Davet” konulu bilgilendirme toplantısı GTO oditoryum salonunda yapıldı.

KATILIM YOĞUNDU

Bilgilendirme toplantısına Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu ,Gaziantep Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu,Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya ve Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin ve çok sayıda muhasebeci, özel sektör temsilcileri katıldı. Başkanı Nabioğlu, kamu gelirlerinin ana gelirinin vergi olduğunu ifade ederek vergi toplanmadan ülkenin kalkınmasının olası olmadığını vurguladı.

ANA ÖGE MUHASEBECİLER

Vergi toplanmada ana öğenin muhasebeci meslek mensuplarının olduğunu vurgulayan Nabioğlu, "Toplanan vergilerin anayasada belirtildiği gibi herkesin kazancı oranında az kazanandan az,çok kazanandan çok vergi toplanma yoluna gidilmelidir. Bu da vergide adalet sisteminin bir sonucudur. Çıkacak olan torba yasasındaki yasalarda bu ilkenin göz önünde bulundurulması hepimizin dileğidir. Yapılan bu düzenleme ile maliye ve mükellef arasındaki inceleme ve denetimlerde itilafların azaltılmasının sağlayacağını umuyoruz." dedi.

HIDIROĞLU: VERGİNİN TABANA YAYILMASI GEREKİR

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu, son dönemde vergisini düzenli ödeyene vergi indirimi ve yeniden yapılandırmaların iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını söyledi. Hıdıroğlu, “ Vergi artışlarının tartışıldığı bir gündemde vergide “ İzaha daveti ve inceleme sürecini konuşuyoruz. 1 Eylül’de yürürlüğe giren “İzaha Davet” düzenlemesi ile Bakanlık vergi kaybına neden olduğu gerekçesiyle takibe düşen mükellefleri izaha davet edecek. Bu düzenleme ile Maliye Bakanlığı, mükelleflere vergi incelemesi, cezai yaptırım ve takdir komisyonlarına sevkten önce son bir şans daha veriyor. Bu uygulamanın devlet ve mükellef ilişkilerini daha sıcak hale getireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. BÜLTEN