Partililer bu arada gazetemizi de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ökkeş Özekşi ile görüş alışverişinde bulunan teşkilat mensupları Gaziantep'te kentsel dönüşümün vatana aidiyete olumsuz etki yarattığını söyledi. Kentsel dönüşümün geçmişe ait hafızayı ve anıları sildiğine değinen İYİ Parti Kurucu Genel Kurul üyesi Emine Küçükali; "Bunun aidiyeti sağlanmazsa vatana da ait olmayı reddediyor insanlar. Geçmişe dönük birşeyleri temizlemek mümkün değil ama en azından mevcut, düzeltilebilecek olan hataları düzeltebilmek ve kimliklerini bir nebze olsun koruyabilmek istiyoruz. Sizin de bu konudaki ilginizi görünce ziyaret etmek istedik" dedi. Özekşi ise, kent kimliğinin hafızasının çok önemli olduğunu belirterek, kentleri yönetenlerin bu hassasiyetlere önem vermesi gerektiğini söyledi.

DÜZELTİLEBİLEN HATALARI DÜZELTMEK İSTİYORUZ

İYİ Parti olarak stratejilerinin kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Emine Küçükali, "Kentsel dönüşüm vatana aidiyeti etkiliyor. Herkes yaşadığı ve doğduğu yeri gururla sahipleniyor. Bunun aidiyeti sağlanmazsa vatana da ait olmayı reddediyor insanlar. Belçika'da da yaşasa aynı hale geliyor. Dolayısıyla Türkiye'de yaşanan sorunlar zamanla onu ilgilendirmemeye başlıyor. Geçmişe dönük bir şeyleri temizlemek mümkün değil ama en azından mevcut, düzeltilebilecek olan hataları düzeltebilmek ve kimliklerini bir nebze olsun koruyabilmek istiyoruz kentlerimizin. Parti stratejimiz budur" dedi.

İLGİNİZİ GÖRÜNCE ZİYARET ETMEK İSTEDİK

"Kenti ilgilendiren her ne varsa bunları korumak üzere çalışıyoruz" diyen Emine Küçükali şöyle devam etti; "Bunu da kentin hassas noktalarını bilen sivil toplum örgütlerinin yapabileceğini ve sahiplenebileceğini düşünüyoruz. O yüzden gittiğimiz her yerde bu konuda sözü geçebilen ve halkla iç içe olabilen kurumları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. Onların bu konuya ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Sizin de bu konudaki ilginizi görünce ziyaret etmek istedik."

HÜKÜMET ALGILARI İSTEDİĞİ YÖNE ÇEKİYOR

AK Parti hükümetinin gündem değiştirerek algıyı yönettiğini belirterek, "Herşey bilinçli yapılıyor ve bizim artık buna 'Dur' dememiz gerekiyor" diyen Küçükali "Sınırda kıyameti koparttıkarını söylüyorlar ama hiçbir kanalda bunları göremiyoruz. Bir yanlış olur da o yanlışın üzerine gidersin. Biz artık her şeyin yanlış olduğunu söylerken bile 'Yok canım. Bir doğru vardır artık' diye bir daha düşünüyoruz. Ama bakıyoruz ki yok. Her şeyi bize bilerek ve isteyerek algımızı istedikleri yöne çekiyorlar. Afrin'deki olayın büyüyeceğini gördükleri an 'Soyağacı' meselesi gündeme getirildi ve herkes soyağacını tespit etmeye başladı. Herkesin algısı başka yöne çekildi. biri diyor ki 'Fransızım' biri diyor ki 'İtalyanım', 'Yunanmışım', 'Gürcistan'dan gelmişim' diyorlar. Bu gibi hassas şeylerde insanları birbirine karşı kutuplaştırıyorlar. Birlik beraberlik deniyorsa işleyişle doğru oranlıtılı olması gerekmiyor mu? Az olanın sesi de az çıkacak. Bu yönde de bastırılıyoruz. Bunların oyunlarını biz hep fark ediyoruz artık" diye konuştu.

KANUN TEKLİFLERİ NEDEN REDDEDİLİYOR?

Özellikle son dönemlerde neredeyse gündemi işgal eden şiddet, taciz ve tecavüz meselelerine de değinmeden geçmeyen Küçükali, bu konularla ilgili caydırıcı adımların atılmamasını da sert bir şekilde eleştirdi. "Bugün hükümeti tam destekliyorum deyip de ateşli çıkanların mutlaka illegal bir işi var. Kadına şiddet, tecavüz olaylarında kanun teklifi veriliyor ancak reddediliyor. Uyuşturucudan herkes kan ağlıyor, herkes çocuğunun madde bağımlısı olması endişesi taşıyor ama meclis tarafından reddediliyor" diyen Küçükali, "Ben bunların kesinlikle illegal işlerde parmağı olduğunu düşünüyorum. Reddediyorlar. Çünkü ucu kendilerine dokunacak. Mutlaka bu taciz-tecavüz meselelerinde de bir kısmının direkt işin içinde olduğunu düşünüyorum ve ortaya çıkma endişesi olduğu için reddedildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: YEREL SİYASETİN ANA DAMARINA GİRİLMESİ GEREKİYOR

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı olarak özeleştiri de yapan İl Başkanı İzzettin Şahin, medyayla daha fazla iletişim kuracaklarının altını çizerek, "Haber ve bilgi noktasında medyayı daha fazla akıcılık sağlamak gerektiğinin farkındayız. Projelerimiz var. Belediyecilikte iddialıyız. Özellikle Gaziantep'te yerel siyasetin ana damarına girilmesi gerekiyor. Çünkü yerelde başarılı olmayanın genelde başarılı olma şansı yok. Bununla ilgili bir birim oluşturduk" dedi.

KADINLARIN ÇALIŞMALARINDAN ÇOK VERİM ALIYORUZ

Parti olarak kadın kolları teşkilatının olmadığına ancak kadın yöneticilerinin kesinlikle olduğuna değinen Şahin, "Kadın kollarımız yok ama yönetimlerde yüzde 25'ten az olmamak kaydıyla kadınlar var. En az yüzde 25-30 bunu gerçekleştirdik. Yönetim kurulu ve divan kurulu kadın üyelerimiz sırf kadın olsun diye oralarda değiller. Gerçekten çok aktif çalışıyorlar. Kadınların çalışmalarından gerçekten çok verim alıyoruz" ifadelerine yer verdi.

'DEVLET İLE HÜKÜMET AYNI' ALGISI VAR

Devletin halk nazarında hükümetle aynı gözle görüldüğü ve algılarla oynandığına vurgu yapan parti yöneticisi Halil Özcamus ise şöyle konuştu; "Devlet hükümetleşirse sıkıntının altından kalkamayız. Türkiye'de bir hükümetleşme var. Bundan 20 sene önce kimsenin polisi yoktu. Sokaktaki genç polisten korkardı. Çünkü polis polisti. Birilerinin polisi değildi. Eğer suçluysa yargıdan çekinirdi değilse güvenirdi. Polis hükümetin değil devletin polisiydi. Siyasi partilerden arındırılmışlardı. Polis devlet babanın temsilcisiydi. Ama şimdi devlet ile hükümet aynı algısı var."

BELEDİYENİN KRİTİK NOKTALARINDAKİ KİŞİLER GAZİANTEPLİ DEĞİL

Gaziantep'te yönetim kademesinde olan kişilerin Gaziantepli olmadığını ve bu yüzden başarı sağlanamadığını iddia eden Özcamus, "Antep'i Antepliler idare etmiyor. Mersinliler gelmiş, Adanalılar gelmiş, Urfalılar gelmiş. Şehri bilmiyorlar. Vizyonda Fatma Şahin Antepli ama şehrin en önemli sorunu imardır. Rantın olduğu alan. İmardan sorumlu genel sekreter yardımcısı Denizli'den. Ordu'dan ve Adana'dan belediyenin kritik noktalarındaki isimler. Belediyenin bütün işleri bu üç kritik noktadan dönüyor ama üçü de Antepli değil" dedi.

HERKES SIKINTILARI BİLİYOR AMA KONUŞMUYOR

Gaziantep'in turizm anlamında da geri planda kaldığını belirten Özcamus şöyle konuştu; "Gelen turistlerimiz Gaziantep'te kalmıyor. Buradan geçip Urfa'ya, Mardin'e gidiyor. Buranın esnafı para kazanamıyor. Yerli-yabancı turist Gaziantep'te kalmalı. Aslında herkes bu sıkıntıları biliyor. Ama kimse çıkıp da bunları söylemiyor." NARİN DEMİRCİ