Gaziantepsor teknik direktörü Mutlu Topçu, Başakşehir’in kapanan bir takım olduğunu ve bu nedenle üretkenlikte sorun yaşadıklarını söyledi.

Gaziantepspor’da olduğu sürece her zaman futbolcularının arkasında olduğunu kaydeden Topçu, iyi olan futbolcunun her zaman takımda yer alacağını aktardı.

Takımın gerçek sahibinin taraftarlar olduğunun altını çizen Mutlu hoca, kendisi aleyhine yapılan tezahüratlara hak verdiğini söyledi.

SIRADAN BİR MAÇTI

Başakşehir ile aralarında oynanan maç öncesi istatistikleri değerlendiren Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu, “Son dört maçında 10 puan aldılar, deplasmanda oynadıkları son 3 maçta ise sadece bir gol yediler, dolayısıyla az gol yiyen, kapanan, ikinci bölgede rakibi karşılayan buldukları golden sonra da daha da geriye yaslanıp üretmeye çalışan bir takıma karşı oynadık. İlk yarı iyi pas yaptık iki tane şut attık. Oyunun geneline baktığınız zaman o da gol oldu. İkinci yarının başında kaptırdığımız bir top sonrası gol oldu. İki takım açısından sıradan bir maç oldu. Üretilen veya gol pozisyonu olan bir maç değildi. Son üç lig maçını da içeride kazanmıştık, Başakşehir maçını da kazanıp daha yukarılarda hedefler belirlemek istiyorduk ama olmadı. Böyle kritik maçlarda şanslar elimize geldi ama bunları değerlendiremedik. Lig devam ediyor önümüzde Gençlerbirliği maçı var bu kaybımızı orada telafi ederiz” dedi.

TARAFTARA HAKI VERİYORUM

Takımın gerçek sahibinin taraftarlar olduğuna açıklayan Topçu, “Ortada bir mağlubiyet olduğu sürece taraftarlar her türlü tezahüratları aleyhte de olabilir. Onları saygıyla karşılıyorum. Biz teknik direktörler takımlara geliriz ve başarı için elimizden geleni yaparız. Mağlubiyet sonrası taraftarların aleyhte tezahüratlarına bir şey diyemem ama bunu değerlendirmek lazım onlara hak veriyorum. Böyle mağlubiyetlerden sonra lehime tezahürat yapacak halleri yok tabikî dolayısıyla bunu da saygıyla karşılıyorum” dedi.

POZİSYON YOKTU

Kapanan takımlara karşı üretken olmanın kolay olmadığını açıklayan Topçu, “Bunu tam tersi düşünmek gerekiyor, Başakşehir takımının da pozisyonu yoktu dolayısıyla kısır bir maç oldu. Futbolcularıma iyi mücadele etmedi demek hoş değil çünkü ben burada olduğum sürece her zaman futbolcularımın arkasındayım. Bugün mücadeleyi iyi yapanlar oynar, yarın öbür gün daha iyi yapacaklar oynayacaktır” dedi.

LİG UZUN MARATON

Antrenmanlarda çok çalıştıklarını kaydeden Topçu, “Futbol kolay değil, rakip çok açık oynarsa belki farkı bir skor ortaya çıkabilir ama Başakşehir maçı sadece tek pozisyonun olduğu maçtı. Golü atanın kazanacağı maçtı bunu da rakibimiz attı. Bunun daha ötesi yok bizde en iyi şekilde antrenmanlarımızı yapıyoruz ve en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu lig uzun bir maraton bu hafta kazandık ama önümüz de ki hafta kazandığımızda her şey farklı bir hal alacaktır” dedi.