Gaziantep’te spor tesislerinin yetersizliği bir yana, mevcut olanların ise her yönü ile ciddi eksikliği olduğu U20 Milli Takımlar Dünya şampiyonası sayesinde net bir şekilde ortaya çıktı. FİFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası şampiyonasına ev sahipliği yapacak Gaziantep’teki tesisler dün gözden geçirildi ve mevcut tesislerdeki eksiklerin biran önce giderilmesi istendi.

Organizasyonun Gaziantep koordinatörü Timuçin Kalender “Şampiyona için bazı ufak tefek aksaklıklar olabilir ama onlar da bu iki aylık süreç içerisinde giderilecek. Yerel yönetimler ve futbol federasyonumuz bu konuyu çok önemsiyor. Bunlar giderilmeyecek sorunlar değil” şeklinde konuştu.

STADIN ÇEVRESİ TAMAMEN DEĞİŞECEK

Kamil Ocak stadının dış kısmında bulunan kablolar için talimat verildi. Buna göre Türk Telekom ve Tedaş yetkililerinin kablolarını kaldırmaları gerekiyor.

KEBAPÇILAR GEÇİCİ OLARAK KAPATACAK

Kamil Ocak stadının dış cephesinde faaliyet gösteren kebapçıların ise tamamen kapatılması yerine, turnuva boyunca geçici olarak kapatılması kararlaştırıldı. Buna göre stadın çevresindeki kebapçılar, turnuvadan önce kapatılacak ve turnuva sonrası tekrar faaliyetlerine devam edebilecek.

ÇİMLER YETERSİZ

FİFA yetkilileri ile Yunanistan, Paraguay ve Meksika U20 milli takım direktörlerinden oluşan heyet Kamil Ocak Stadyumu, Celal Doğan ve Gaski tesislerini beğenirken kamp eğitim tesislerinin ise düzeltilmesi istediler.

Dün yapılan incelemelere Organizasyonun Gaziantep koordinatörü Timuçin Kalender ev sahipliği yaparken, FIFA Delegesi Pedro Coley, Paraguay U20 Milli Takım Direktörü Marco Roman, Yunanistan U20 Milli Takım Direktörü Kostas Tsanas ve Meksika U20 Milli Takım Direktörü Juan Carlos Ortega incelemelerde bulundular.

KALENDER, "HERŞEY GÜZEL OLACAK"

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu ile antrenman tesislerinin turnuva açısından olumlu olduğunu söyleyen Organizasyonun Gaziantep koordinatörü Timuçin Kalender, “Burada Meksika, Paraguay ve Yunanistan milli takımların antrenörleri inceleme yaptılar. Afrika kupasından bir takımın belli olmaması nedeniyle sadece onlar eksik. Onlara antrenman sahalarını, konaklama yapacakları oteli ve stadyumu gezdirdik. Bunların yanısıra FİFA’nın Gaziantep’ten sorumlusu Pedro Coley’de bu inceleme heyetinin içerisinde yer alıyor ve onun da şehrimize 3’üncü gelişi. Kendisi burayı çok iyi biliyor, şu anda turnvanın yapılması için ciddi bir olumsuzluk yok ” dedi.

FIRSAT İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Gaziantepli futbol severlerin maçlarda stadyumu doldurmalarını isteyen Kalender, “Buraya Latin Amerika grubu düştü. Meksika, Paraguay, komşumuz Yunanistan yer alıyor. Yunanistan bizim iklimimizin takımı onlar yabancı değiller. Sonradan burada Elsalvador, Kolombiya maçı da oynanacak. Yani gaziantepli futbol severler 6 tane çok önemli takım seyredecek. Belki Gaziantepspor ve Büyükşehir Belediyespor buradan futbolcu transfer edebilirler. Bana göre Gaziantep bölge adına çok önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapıyor. Sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, merkez ilçe belediye başkanlarımız, sanayi odası, ticaret odası başkanlarımız her kes seferber olmuş durumda. Hepsine saygı ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gaziantep’in bu fırsatı çok iyi değerlendirmesini istiyorum” dedi.

AKSAKLIKLAR GİDERİLECEK

Gaziantep’in, şehir ve spor tesisleri açısından hiç bir sorunun olmadğına değinen Kalender, “Bazı ufak tefek aksaklıklar olabilir ama onları da bu iki aylık süreç içerisinde giderilecek. Yerel yönetimler ve futbol federasyonumuz bu konuyu çok önemsiyor. Bunlar giderilmeyecek sorunlar değil ama genel olarak FiFA’nın ve takımların düşünceleri son derece olumlu” şeklinde konuştu.