CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, Sarısalkım planına mahalle sakinlerinin itirazıyla ilgili, "Bu plan mecliste oy birliği ile geçti. İtirazlar meclise bir gelsin. Önce bir dinleyelim. Ona göre yeniden bir değerlendirme yaparız" dedi.

SARISALKIM BU KENTİN AKCİĞERİ

Sarısalkım sakinlerinin itirazının yüksek yoğunluklu imar çıkmamasına olduğunu belirten Sucu, "Burada emsal 0.30 yapı adası oldu. Villa tarzında bir yapılaşma var. Sarısalkım'ın karşısı da A2. Sarısalkım bu kentin akciğeri. Zemin etüd raporlarını inceledik. O taraf şehrin rüzgar alan bir bölgesi. Bu kentin her tarafında yüksek yoğunluklu konut alanları olması doğru değil. Herkes yüksek yoğunluk istiyor. Her tarafa yüksek yoğunluk verilemez. Tabi önümüzdeki ay itirazları dinleyeceğiz, ona göre karar vereceğiz. Bizim amacımız bu kentte konut fiyatlarının düşmesi, bu yapılırken şehrin de rüzgarının kesilmemesi" diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Şahinbey İlçesi, Sarısalkım Mahallesi N38C-C4, 20I, 20H, 21I, 20J, 21H, 21J, 22H ve 22I nazım imar paftalarında nazım imar plan revizyonu, Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.12.2014 tarih ve 670 sayılı kararı ile uygun görülerek, söz konusu nazım imar planı, 30.12.2014 tarihinde askıya çıkarılmıştı. Gaski Göleti çevresinde yapılan imar değişikliği burada arsaları olan çok sayıda vatandaşın tepkisine yol açarken, mahalle sakinleri, ölü noktalara A2 konut, en iyi seyir yeri olan bölgelere ise, okul, cami ve yeşil alanı yapılmasına tepki göstermişti. Haber Merkezi