Gaski Göleti çevresinde yapılan imar değişikliği burada arsaları olan çok sayıda vatandaşın tepkisine yol açtı. Gölet çevresinde arsaları olan vatandaşlar, ölü noktalara A2 konut, en iyi seyir yeri olan bölgelere ise, okul, cami ve yeşil alanı yapıldığına dikkat çekti. Bu arada Gölete en yakın yer olan Sarısalkım Mahalle sakinleri ise, Geneyik, Yamaçtepe ve İbrahimli 2’"ye yüksek yoğunluk verildiğini ama Sarısalkım'’a haksızlık yapıldıını ileri sürdü. Mahalle Muhtarı Hakkı Beyazay, önceki mecliste karara bağlanan ve şu anda askıda olan nazım imar plan revizyonuna düşük yoğunluklu olduğu gerekçesiyle itiraz etti.

Sarısalkım Mahalle Muhtarı Hakkı Beyazay, iki kattan fazla verilmeyen yoğunluk nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını belirtirken, "Geneyik, Yamaçtepe, İbrahimli 2'ye yüksek yoğunluk verilirken, neden Sarısalkım'a A2 verildi? Geneyik'e 15-20 katlı bina izni çıkarken, bize emsal 0.30 villa tarzında konutlar uygun görülmüş. Bu büyük haksızlık" dedi.

İTİRAZDA BULUNULDU

Şahinbey İlçesi, Sarısalkım Mahallesi N38C-C4, 20I, 20H, 21I, 20J, 21H, 21J, 22H ve 22I nazım imar paftalarında nazım imar plan revizyonu, Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.12.2014 tarih ve 670 sayılı kararı ile uygun görülerek, söz konusu nazım imar planı, 30.12.2014 tarihinde askıya çıkarılmıştı. 30.01.2015 tarihinde mesai bitiminde askıdan inecek plana Sarısalkım mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri itirazda bulundu.

BÖYLE PLAN MI OLUR ?

Çocuk Hastanesi 4 km uzaklıkta olan Sarısalkım'ın Gaziantep'in en popüler köylerinden, şimdi de mahallelerinden biri olduğunu, Alleben Göleti civarında olmasının da popüleritesini artırdığını, plana köyde herkesin itiraz ettiğini, bu ayın sonunda askıdan inecek plana 600 kişinin itirazda bulunduğunu söyleyen Muhtar Beyazay, "1200 hektar alan üzerinde yapılan imar planına şehirden gelip buradan arazi alanlar da itiraz ediyor. Geneyik, Yamaçtepe'ye 15-20 katlı bina izni çıkarken, bizde iki kattan fazla olmaması düşündürücü. Düşük yoğunluğun yanısıra, yolların dar olması, tepelerin yeşil alan bırakılması nedeniyle de beğenmedik. Yollar 8-10 metre bırakılmış. Mahalle zaten yeşil" diye konuştu.

MAHALLEYE HİZMET DE YOK

Plana itiraz ettiklerini, planın değişmesi için de hukuki tüm haklarını kullanacaklarını söyleyen Muhtar Beyazay, "Mahallemize zaten hizmet de yok, yatırım da. Yolla çok bozuk. Kışın çamurdan yazın tozdan duramıyoruz. 800 haneli mahallemizde taziye evi yok, çocuk parkı yok. Köyün bir başına çocuk parkı yapmışlar. Mahalle olduk, hala köyden çıkamadık" dedi.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Sarısalkım'da 4500 kişinin yaşadığını, 2 bin seçmeni, olan mahalleden son seçimde Ak Parti'ye oy çıktığını belirten Muhtar Beyazay, "Bende kendim Ak Parti'ye çalışan biriyim. Mahallemden Ak Parti'ye 1400 oy çıktı. Bu planı bize nasıl reva görürler? Bizi sahipsiz görmüşler. Plana bakınca hayal kırıklığına uğradık" dedi. Meral KINACILAR