Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 67 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Zirve Üniversitesi'nin yanındaki 204 bin metrekarelik arazinin özel proje alanından çıkartılması da gündeme geldi. Nazım imar plan değişikliğine Zirve Üniversitesi, Paralel Yapı. A.Ş. ve Albaraka'nın yaptığı itiraz oy birliği ile reddedildi.

Başkan Fatma Şahin başkanlığında yapılan meclis toplantısında, Zirve Üniversitesi'nin yanındaki arazi, nazım imar planı değişikliğiyle, eğitim, sağlık, yeşil alan, spor tesisi, belediye hizmet alanı ve dini tesis alanına çevrilmişti. Karar AK Parti ve CHP'li üyelerin oylarıyla meclisten geçerken Zirve Üniversitesi, Paralel Yapı A.Ş. ve Albaraka, karara itiraz etmişti.

Dün yapılan meclis toplantısında gündemin 28. maddesi olan büyükşehir belediye meclisinin 19.01.2015 tarih ve 84 sayılı kararı ile onaylanan Şahinbey ilçesi, Geneyik ve Kızılhisar mahallelerinde 038-B1, 16J ve 17 J imar paftalarında onaylanan çevre düzeni planı ve nazım imar plan değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldü. Gündem maddesi 25 yıl önce planlama teknikleri ile plandığı, milli eğitim müdürlüğünün bölgede lise alanı talebi olduğu, kaliteli ve çağdaş, kamu yararı gözetilmesi açısından plan revizyonuna yapılan itirazlar oy birliği ile reddedildi. Meral KINACILAR