*Osman Toprak: 'Vizyon ve misyonumuz vardır. Bütçemiz muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kent konseyiyle istişareler yaptıktan sonra ihtiyaçlara göre belirlendi. Bütçeden en büyük pay Fen İşlerine ayrıldı. Şehrin trafiğini maalesef bizde biliyoruz. Dinamik kavşaklarda ciddi manada rahatlık sağladık, yeterli olmadı bizde biliyoruz.

*Mehmet Sucu: Celal Doğan'ı getirip en başa oturtturuyorsunuz. Celal Doğan'ı eleştirmeye sizin ufkunuz yetmez. 2004 yılından bahsetmek acizliktir. Şahinbey'in 817 Trilyon bütçesi var. Bizim dönemden 5 bin küsur arsa kaldı, sata sata bu bütçeyi yaptınız. Emlakçılık mantığı ile belediyecilik yapıyorsunuz

*Durdu Yetkinşekerci: Haram yok, rüşvet yok, Allah rızası için şehrimize daha ne kadar hizmet yapabiliriz diye uğraşıyoruz. İnsanların biraz vicdanı olması gerekir. Katılımcılık yok diyorsunuz. 3 tane sokak yaptık. 3 sokakta da insanlara sorduk.

*Birol Ülger:2004'den bu yana gelinen noktaya bakın. Büyükşehirin bütçesi 1 milyar TL'li. Fatma Şahin, gelinen noktayı daha da yukarı taşıyacak.

Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında büyük tartışmalar yaşandı. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Milyar TL'lik 2015 yılı tahmini dev bütçesi damga vurdu. CHP Grubu 2015 yılı tahmini bütçesine katılımcı olmadığı, misyon, vizyon, stratejik amaç ve hedeflere uyumlu performans esasına dayalı olarak hazırlanmadığı gerekçesiyle ret oyu verdi.

ŞEFFAF VE HALKA HESAP VERİLEBİLECEK BİR BÜTÇE DEĞİL

Tahmini bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Şeffaf halkına hesap verebilecek bir bütçe hazırlanmamıştır. Katılımcı bütçe uygulaması görmek isterdik. Katılımcı bütçeyi hayata geçirdiğiniz zaman hangi öncelikleri daha öncelikli olduğunu bilirsiniz. Örneğin şehrimizin kangren olmuş sorunlarının başında gelen trafik, ulaşım sorunu bu kent insanlarını canından bezdirmiştir. Diğer bir konu eğitim. Kamu idareleri yıllık bütçelerini stratejik planda yer alan misyon, vizyon, stratejik amaç ve hedeflerle uyumlu performans esasına dayalı olarak hazırlamak zorundadır" diye konuştu.

GELİNEN NOKTAYA BAKIN

Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger de söz alarak, 2004 yılından bu yana sürekli artan bütçeyle kente önemli hizmetler yapıldığını söyledi. Ülger, "2004'den bu yana gelinen noktaya bakın. Büyükşehirin bütçesi 1 milyar TL'li. Fatma Şahin, gelinen noktayı daha da yukarı taşıyacak" dedi.

KENT KONSEYİNE GETİRDİĞİNİZ ADAMIN BÜTÇESİNİ ELEŞTİRİYORSUNUZ

Ülger'in ardından söz alan Sucu, "Bu şehri 11 yıldan beri Ak Partili belediyeler yönetiyor. 2004 yılına gitmek acizliktir. Bundan önceki bütçede yüzde 35 sapma vardı. 2004 yılını eleştirerek Kent Konseyi'ne getirdiğiniz adamın bütçesini eleştiriyorsunuz. Celal Doğan'ın getirip en başa oturtturuyorsunuz. Celal Doğan'ı eleştirmeye sizin ufkunuz yetmez. 2004 yılından bahsetmek acizliktir. Şahinbey'in 817 Trilyon bütçesi var. Bizim dönemden 5 bin küsur arsa kaldı, sata sata bu bütçeyi yaptınız. Emlakçılık mantığı ile belediyecilik yapıyorsunuz" dedi. " dedi.

BUNA LAF SÖYLETMEYİZ

Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise söz alarak, "Belediyenin katılımcı olmadığını, trafiği çözemediğimizi bu yüzden bütçeye ret oyu vereceğinizi söylüyorsunuz. Gece saat 11'lere kadar şehrimize hizmet edebilirmiyiz diye burada özveri ile çalışıyoruz. Haram yok, rüşvet yok, Allah rızası için şehrimize daha ne kadar hizmet yapabiliriz diye uğraşıyoruz. İnsanların biraz vicdanı olması gerekir. Katılımcılık yok diyorsunuz. 3 tane sokak yaptık. 3 sokakta da insanlara sorduk. Ağacından park yerlerine kadar insanlardan fikir aldık. Katılımcı belediyeciliği Sayın Fatma Şahin uyguluyor. Kalbimiz rahat, buna laf söyletmeyiz. Eleştiriler vicdani olmalı. Gazi Muhtar Paşa'da 3 proje değiştirdik. Bütçede emeği geçenlerin ellerine sağlık" dedi.

ARSA SATMAZSAK MEGA PROJELERİ NASIL YAPARIZ?

Birol Ülger yeniden söz alarak, "Arsa satıp emlakçılık yapıyorsunuz diyorsunuz, kaynak üretmek için arsa satmak gerekiyor. Yoksa bu mega projeleri nasıl yapacaksınız? Hem siz beni yanlış anladınız. Ben bütçenin giderek arttığını, öz kaynak yaratıldığını vurgulamak istedim. Yoksa taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Şehrin geldiği noktayı vurgulamak istedim" dedi.

BU YOLLARIN İMARI AK PARTİ'DEN ÖNCE YAPILDI

Osman Toprak da 'vizyon ve misyonumuz vardır' diyerek, "Bütçemiz muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kent konseyiyle istişareler yaptıktan sonra ihtiyaçlara göre belirlendi. Bütçeden en büyük pay Fen İşlerine ayrıldı. Şehrin trafiğini maalesef bizde biliyoruz. Dinamik kavşaklarda ciddi manada rahatlık sağladık, yeterli olmadı bizde biliyoruz. Ancak bu yolların imarı Ak Partili belediyeler döneminde yapılmadı. Biz mevcut durumu nasıl düzeltebiliriz derdindeyiz. Yeni imara açılan yerlerde eğitim sorunu yok. Okulların onarımı için 3 Milyon TL ayırdık" diye konuştu.

İŞTE BELEDİYELERİN 2015 YILI TAHMİNİ BÜTÇELERİ (TL)

Büyükşehir:1 Milyar

Şahinbey: 817 Milyon

Şehitkamil:425 Milyon

Karkamış 3 Milyon 520 bin 676

Nizip 52 Milyon 90 bin

Araban 9 milyon 503

İslahiye 27 Milyon 950 Bin

Nurdağı 17 Milyon 850 Bin

Yavuzeli 14 Milyon 10 Bin

Meral KINACILAR, Haluk ŞAHİN