Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis Heyet toplantısı Gaziantep Valisi ve Müteşebbis Heyeti Başkanı Ali Yerlikaya Başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Nakıboğlu toplantı öncesi yeni alınan Akrep isimli aracı tanıttı. Nakıboğlu, “Temenni ediyorum ki hiç yangın olayı yaşanmasın ve bu aracı kullanmaya gerek duymayalım. İtfaiye aracımız Türkiye’de sadece bizde olup örnek bir araçtır" dedi.

Toplantıya Vali Yerlikaya’nın yanı sıra Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Müteşebbis Heyet Üyeleri katıldı. Toplantıda 2015 dönemi faaliyetleri, 2016 yılı hedefleri, Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunları, çözüm önerileri ve ekonomik veriler konuşuldu.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda konuşan Başkan Nakıboğlu, “2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama, dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirme, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka yaratma hedeflerimiz devam ediyor. Hedeflerimiz doğrultusunda Gaziantep 5. OSB’nin komple dağıtımını 2014’te bitirdik. Şimdi 5. Bölgede 80’in üzerinde fabrika faal durumda. 120’nin üzerinde firmanın da inşaatı devam ediyor. Aylık 360 milyon kilovat saat elektrik tüketimimiz, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketimimiz bulunmaktadır. Sadece GAOSB olarak elektirik tüketimimiz 43 ilin tüketiminden fazladır.. Şu anda 130 bin olan çalışan sayımız 5. Bölgemizin de tam anlamıyla hizmete açılmasıyla 150 bini bulacaktır. Buradan da göreceğiniz gibi kabuğuna sığınmayan bir Organize Sanayimiz var.. Diğer ülkelere baktığımız zaman Türkiye için normal geçen bir yıl oldu. Seçimler bitti, beklenti sona erdi. Bundan dolayı 2016 yılı daha iyi geçer.” dedi.

Herkesin yeni yılını kutlayan Başkan Nakıboğlu UNESCO Tarafından Gaziantep'in gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na alındığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ve tüm emeği geçenleri tebrik etti.

İTFAİYE’YE YENİ ARAÇ TAKVİYESİ YAPILDI

Başkan Nakıboğlu müteşebbis heyeti toplantısı öncesinde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesine yeni alınan Akrep isimli aracı tanıttı. OSB yönetim binası önündeki törende itfaiye aracının hayırlı olmasını dileyen Nakıboğlu, “Temenni ediyorum ki hiç yangın olayı yaşanmasın ve bu aracı kullanmaya gerek duymayalım. İtfaiye aracımız Türkiye’de sadece bizde olup örnek bir araçtır. 400 beygir gücündeki araç; titanyum kaplı delici ekipmanı ve termal kamerası ile uzaktan kotrol imkânına sahiptir. Üzerinde 24 metre uzunluğunda 200 metreye kadar kablosuz sistemle bağlanarak yangına uzaktan müdahale edebiliyor. Aracımız dakikada 6 bin litre su ve köpük sıkma kapasitesine sahiptir.” diye konuştu. Bülten