Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan ve birçok başarılı faaliyetlere imza atan Gaziantep İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibi çalışmalarını 3’cü yıldızı takarak taçlandırdı. İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, "Aldıkları eğitimlerle tecrübelerini arttıran ekip artık Gaziantep’te profesyonel anlamda hem su altı arama kurtarma görevi yapacak hem de çocuklar ile vatandaşları bu konuda bilinçlendirecek” dedi.

UZMANLARDAN EĞİTİM ALDILAR

GİSAK ekibinin aldığı eğitimlerle, bundan böyle profesyonel anlamda boğulma vakalarına karşı mücadele edeceğini belirten Yılmaz, “Yaz mevsiminin gelmesi, dolaysıyla havaların ısınmasıyla birlikte gölet ve baraj gibi kara sularda bilinçsizce serinlemek isteyen vatandaşların sayısı artıyor. Bu tür vakalarda boğulma tehlikelerine karşı daha tedbirli olmak amacıyla GİSAK ekibimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibinin düzenlediği 10 günlük su altı arama ve kurtarma eğitimini başarıyla tamamladı” diye konuştu.

CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

Gaziantep İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibinin eğitimlerle bilgi ve tecrübelerini daha da arttırdıklarını kaydeden Yılmaz, “Amacımız şehrimizin huzur ve güvenliğini sağlamak. Gaziantep itfaiyesi olarak olası yangın ve sel gibi afetlerin yanı sıra boğulma vakalarına karşı da ciddi çalışmalar yapmaktayız. 6 kişiden oluşan su altı arama kurtarma ekibimizi eğitime yollayarak onların tecrübelerini arttırmalarını sağladık. Bu ekibimiz ile birlikte şehrimizde yaşanabilecek olan her türlü boğulma vakalarına karşı profesyonel anlamda mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. BÜLTEN