Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, şehrin risk analizini ortaya çıkaracak “Web tabanlı ve görüntülü istatistik sistemi” kuruyor. İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yaptığı açıklamada, program sayesinde şehrin risk analizinin ortaya çıkacağını söyledi.

Olaylara daha etkin ve hızlı müdahalede bulunmak adına sistemin oluşturulduğuna vurgu yapan Yılmaz, “Olaylara daha etkin biçimde müdahalede bulunulmasını geliştirmek adına görüntülü olarak anlık veri paylaşımı da yapılacak. Sistem üzerinde çalışmalar yapıldı ve Şahinbey ilçesi için yazılım kullanılmaya başlandı. Diğer ilçelerde CBS haritaları tamamlandıkça verilerin girişi yapılacak. Bu program sayesinde şehrin risk analizide ortaya çıkacak. Geçmiş yıl verilerinin tamamının girilmesiyle hangi bölgede ne tür yangınların olduğu, ne tür kazaların yaşandığı, bunların hangi aylarda yaşandığı, yapılan müdahalelerin süresi gibi birçok veri kolayca elde edilecek. Ve bu şekilde müdahale öncesi, sırası ve sonrasına yönelik eylemelerin daha da hızlı ve doğru yapılabileceği bir sistem ortaya çıkmış olacak"

ANLIK GÖRÜNTÜLÜ PAYLAŞIMLA TAKVİYE YAPILDI

Yılmaz, merkez (Şehreküstü), Karşıyaka, Küsget, Nizip ve İslahiye itfaiyesinin gittikleri olayların görüntüsünü cep telefonundan anlık olarak paylaşımda bulunduklarını belirtti.

Bu sayede olay yerine giden ekibin takviye ekibe ihtiyacının olup olmadığına anında karar verildiğini vurgulayan Yılmaz, “Hem de olaylara daha etkin müdahale yöntemi geliştirmek amacıyla görüntüleri personellerin eğitiminde de kullanacağız” diye konuştu. BÜLTEN