İitfaiye arama kurtarma bölümünde çalışan Ahmet Aybek ve Mehmet Koyuncu’nun bulmuş oldukları ilginç yüzük çıkarma yöntemi izleyenleri hayrete düşürüyor.

İtfaiye erlerinin sosyal medyada paylaştıkları ilginç yüzük çıkarma yöntemi yaklaşık 1 milyon kişi tarafından izlenmiş durumda. Parmağına yüzük sıkışan insanların yardımına genel olarak doktor kontrolünde itfaiye çalışanlarının koştuğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Bölümü çalışanı Ahmet Aybek, bulmuş oldukları ilginç yüzük çıkarma işleminden evvel parmakta sıkışan yüzüğü spiral gibi değişik yöntemlerle çıkardıklarını ve bu tarz yöntemlerin çok riskli olduğunu ifade etti.

DİŞ İPİ KULLANIYOR

Aybek ve Koyuncu’nun bulmuş oldukları yöntem sayesinde sadece bir diş ipi ile parmakta sıkışan yüzük akıl almayacak bir şekilde parmaktan çıkıyor. Sık sık parmağa yüzük sıkışması vakaları ile karşı karşıya kaldıklarını ve en son başlarına gelen bir olayın da kendilerini bu yöntemi aramaya ittiğini aktaran Aybek, “En son Gaziantep itfaiyemize bir vaka geldi. Bayanın parmağına yüzük tamamen oturmuştu. Bizden önce birkaç tane hastane dolaşmışlar. En son bize geldiler. Gece saat 10 buçuk civarlarıydı. ‘Yüzüğü nasıl çıkartabiliriz’ diye bayağı uğraştık. Parmağın arasına girebilecek bir boşluk dahi bulamadık. Arkadaşım Mehmet Koyuncu, parmağın arasına küçük bir metal parça yerleştirdi ve küçük spiralle parmaktan yüzüğü çıkarmaya çalıştık. Bu işlem esnasında parmak ve yüzüğün bulunduğu kısım ısındığından enjektörle az az su vererek bölgeyi soğutmaya çalıştık. Bu işlem oldukça riskli bir işlem. Daha sonra ‘bu işi daha kolay nasıl yapabiliriz’ diye düşünmeye başladık” dedi.

RAHAT YAPTIK

Başlarına gelen bu vakanın ardından ‘yüzüğü parmaktan en basit şekilde nasıl çıkartabilirizin’ arayışları içerisine girdiklerini ve aradıkları yöntemi internet üzerinden Uzak Doğu ülkelerinde bulduklarını kaydeden Aybek, “Araştırmalarımız sonucunda bu işi Uzak Doğu ülkelerinde yapan insanların olduğunu öğrendik. Yüzük çıkartma ile ilgili bir videolarını bulduk. ‘Biz neden bunu yapamayalım’ dedik. ‘Bizim ülkemizde neden yapılmıyor’ diye düşündük. Uzak Doğu ülkelerinde uygulanan bu yöntemi biz de denedik. Çok rahat bir şekilde yaptık” diye konuştu.

İŞE YANIYOR

Buldukları yöntemin çok işe yaradığını ve diğer insanların da evlerinde çok rahat bir şekilde yüzüğü çıkartabilmeleri için sosyal medyada paylaştıklarını ve paylaşımın çok kısa süre içerisinde 1 milyona yakın kişi tarafından izlendiğini, paylaşıldığını belirten Aybek, “Yaptığımız yüzük çıkarma işlemini videoya alıp, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın facebook sayfasında yayımladık. Paylaştığımız video dünya geneline yayıldı. Şu anda izleyicisi 1 milyon kişiye yaklaştı. Bu işin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. İHA