55 günden beri polisi peşinde koşturan ve sonunda Gaziantep otogarında yakalanan 9 kişinin katili Yusuf Taş, İtalya'ya kaçmak üzereyken yakalandığında ağlamaya başladı. İzmir'e gitmek üzere bindiği otobüste yakalanan 9 kişinin katili Yusuf Taş, gözyaşları döktü… Hedefinin sevgilisinin yaşadığı İtalya'ya gitmek olduğu ortaya çıkan Taş'a yardım ettiği gerekçesiyle babası, kardeşi ve dayısı da gözaltına alındı.

Ayrı yaşadığı eşi Tuğba Taş ile 8 akrabasını öldürdüğü iddiasıyla uzun zamandır aranan ve önceki gün Gaziantep Otogarı'nda yakalanan Yusuf Taş ile yardım ettiği öne sürülen babası Halil ve kardeşi Şerif Taş ile dayısı Arif Toz'un emniyetteki işlemleri tamamlandı. Yusuf Taş, sağlık kontrolü için çelik yelekle İl Emniyet Müdürlüğünden çıkarılırken ağladı ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

6 BİN TL PARA ÇIKTI

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Yusuf Taş ile diğer zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Üzerinden 6 bin liraya yakın para çıktığı öğrenilen Yusuf Taş'ın olayda kullandığı tahmin edilen tabanca da babasının evinde yapılan aramada ele geçirildi.

5 OCAK'TA CİNAYETİ İŞLEMİŞTİ

Düztepe Mahallesi'nde 5 Ocak'ta Yusuf Taş tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen silahlı saldırı sonucu, aralarında kendisinden boşanmak isteyen eşinin de bulunduğu 4 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. Olaydan kısa süre sonra da Sam Mahallesi'ndeki evde şüphelinin amcası, yengesi ve çocuklarının da bulunduğu 5 kişi daha silahla vurulmuş halde bulunmuştu.

ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

Cinayetlerin ardından Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip tarafından aranan ancak bir türlü ulaşılamayan Yusuf Taş, İzmir'e gitmek için otogara geldi. Önceki gün aksam saat 17.17’de Karagöz Mahallesi'ndeki bir otobüs firmasına ait yazıhaneden, M.E. ve Y.Ö. isimleri adına 17-18 nolu koltukların bulunduğu, 20.15 saatli İzmir otobüsüne iki bilet alındı. Katil zanlısı Yusuf Taş’ın otogar yakınlarında bir ticari taksi içinde beklediği ve otobüs hareket ettiği anda otogara girip otobüsün yanına geldiği öğrenildi. Aynı anda otogara giriş yapan polis ekipleri tarafından otobüse binerken yakalandığı öğrenilen Yusuf Taş'ın Avrupa’ya gitmeyi planladığı öğrenildi.

YAKINI BİLDİRDİ

İddiaya göre, bu sırada bir yakını durumu öğrendi ve polise Yusuf Taş'ın İzmir'e gideceğini ve 23 numaralı perondaki otobüse bindiği ihbarında bulundu. 55 gündür kurulan özel ekibin aramasına rağmen ulaşamadığı Yusuf Taş, ihbar üzerine otogara giden polisler tarafından hareket etmek üzere olan İzmir otobüsünde yakalanarak gözaltına alındı.

İMAJ DEĞİŞTİRMİŞ

Tanınmamak için farklı sakal bırakarak imaj değiştirdiği görülen Yusuf Taş'ın getirildiği Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan üst aramasında cebinde yüklü miktarda para ele geçirildi. Sorgulamasına başlanan 9 kişinin cinayet şüphelisi Yusuf Taş'ın, kaçak hayatı yaşadığı dönemde kendisine yardım ettiği belirlenen babası Halil Taş, kardeşi Şerif Taş ile dayısı Arif Toz da gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada ise bir tabanca ele geçirildi. ÖNCE YUNANİSTAN SONRA İTALYA'YA GİDECEKTİ Polisin araştırmasında cinayet şüphelisi Yusuf Taş'ın kullandığı telefondaki sosyal medya hesapları mercek altına alındı. Yapılan incelemede, Yusuf Taş'ın internetten İtalya'da bir kızla görüştüğü ve bu ülkeye gitmek için anlaştığı belirlendi. Polisin derinleştirdiği araştırmada Yusuf Taş'ın İzmir'e gittikten sonra Suriyeli sığınmacılar gibi Ege Denizi'nden Yunanistan'a geçmeyi, ardından İtalya'ya gitmeyi planladığı belirlendi.

CİNAYETTE KULLANILAN SİLAH EVİNDE BULUNDU

Katil zanlısı Yusuf Taş’ın bir süre komşu köydeki yakının evinde gizlendiği, daha sonra ise bu evden ayrılarak, köylerdeki dağ ve bayırlarda kaldığı öğrenildi. Taş'ın, Suriyeli mültecilerin de gittiği güzergahtan Avrupa'ya kaçmak istediği ortaya çıktı. Mültecilerin İzmir'den botlarla yaptığı yolculuk sonucu ulaştığı Avrupa serüveninin riskli ve tehlikeli olması nedeniyle uzun süre bekleyen Taş'ın hava şartlarının düzelmesi ile planını harekete geçirmek istediği belirtildi. AA - İHA - CHA