Eşinin görevi dolayısıyla Gaziantep’te yaşayan İtalyan sanatçı Laura Giusti, Sanko Sanat Galerisi’nde “Türk Koleksiyonu” temalı sergi açtı.

Giusti, İtalya Gaziantep Fahri Konsolosluğu’nun kültür etkinliği kapsamında düzenlediği serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Koleksiyonu temalı eserlerinin, Gaziantep’te yaşadığı süreçte Türkiye’nin bu bölgesini çocuklarına anlatma fikrinden esinlenerek tasarlandığını söyledi. Yaşamlarının bu yeni gerçekliğinin temsilini aktardığı ve aynı zamanda fantezi ve hayal gücü için boşluk ve özgürlük veren bu çalışmanın konusunun çevrelerindeki insanlar ve simalar olduğunu belirten Giusti, “İçerisinde yaşadığım toplumu resmettim. Zaten başka bir şey düşünemezdim. Canlı renklerden oluşan resimlerim de toplumun canlılığını dile getiriyor” dedi.

AİLE BİRLİĞİ ÖNEMLİ

İtalya Fahri Konsolosu Mehpare Şayan Kileci ise Giusti’nin, eşinin işinden dolayı Gaziantep’e geldiğine dikkati çekerek, “Laura eşine hem çocukların hem de kendisinin İtalya’daki düzenini bozmak istemediğini söyleyebilir, orada kalmayı tercih edebilirdi. Ancak aile birliğini sürdürebilmek adına cesurca bir kararla çocuklarıyla birlikte eşinin yanında yer almak istedi” ifadelerini kullandı. BÜLTEN