Şahinbey Belediyesi, yer altı konteyner sistemini hayata geçiriyor. Şahinbey belediye meclis gündeminde görüşülen gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Geçtiğimiz haftalarda İtalya'ya giden Şahinbey Belediye meclis üyeleri bu sistemi orada inceledi. Çevre temizlik komisyonu raporuna göre bu sistem çevre kirliliğine neden olmuyor. Çöp sularını sızdırmıyor. Daha hızlı ve kolay çöp toplanıyor. Gündemin 12. maddesi olan ilçe sınırları içinde bulunan ev, işyeri, pazar ve AVM'lerden kaynaklanan evsel atıkların yer altı konteynır sistemi ile toplanmasının yarar ve zararlarının araştırılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

VALİLİK İSTEDİ

Öte yandan Valiliğin talebi üzerine Cumhuriyet Mahallesinde Şekabel Tanzim Satış Yeri, Suriyeliler için kayıt merkezi yapılmak üzere valiliğe tahsis edildi.

TAHMAZOĞLU:BURASI EĞLENCE YERİ DEĞİL

Öte yandan Tahmazoğlu, meclis üyelerinin kendi aralarında konuşup gülmelerine sinirlendi. Tahmazoğlu, meclis üyelerini, "Eğlenceye de ihtiyacımız var ancak burası eğlence yeri değil. Ciddi olalım" diye uyarıda bulundu. Meral KINACILAR