İsviçreli gazeteci Daniel Graf’ın ortaya attığı kebap satışının yasaklanması talebi, aşırı sağcı parti SVP’den de destek buldu.

KEBAP LEZZETTİR, SAĞLIKTIR

Kebap denilince Türkiye’nin dolayısıyla da Gaziantep’in akla geldiğini ifade eden Eyyüp Kavas, “Gaziantep’e özellikle kebap yemek içen gelen yabancı turist sayısı azımsanmayacak kadardır. Çünkü kebap, lezzettir, sağlıktır” dedi.

ANLAMSIZ KAMPANYA

Tüm dünyanın severek tükettiği bir yemeğin İsviçre tarafından yasaklanmak istenmesine bir anlam veremediklerini vurgulayan Kava, “İsviçre mutfak kültüründe kebap olmadığı gerekçesi ile kebap satışının yasaklanmak istenmesini anlamak son derece güç bir olay. Bizim yemek kültürümüzde olmayan pizza ve fast food gıdalar da ülkemizde yaygın bir şekilde satılmaktadır" dedi.

DANİEL GRAF’A DAVET

Kavas, kebabın yasaklanması kampanyasının fikir babası olan gazeteci Daniel Graf’ı da kebap diyarı Gaziantep’e davet etti. Kavas, “Eğer buraya gelir ve lezzetlerimizi tadarsa, kebabın yasaklanması gibi bir kampanyanın ne kadar yanlış olduğunu anlayacaktır” şeklinde açıklamada bulundu. İHA