İsviçre’de yaşayan bir grup yardımsever gencin, fakir öğrencilere araç gereç desteği için Gaziantep Mütercim Asım Okulunu tercih etmeleri büyük takdir topladı. İlk kez Van depreminde zarar gören Depremzedelere yardım sağlayan Deva Derneğinin, Gaziantep’e gelerek fakir öğrencileri sevindirmesi teşekkür aldı.

MEHMET YAĞCI’DAN ÖVGÜ

Mütercim Asım Okulunda düzenlenen törene katılan yardımsever guruba teşekkür eden Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “bu duyarlı davranışınız bizleri çok mutlu etti. İsviçre’den şehrimize kadar gelerek yardıma muhtaç çocuklarımıza yaptığınız destek çok anlamlı”dedi.

İLHAN GÖK, TEŞEKKÜR ETTİ

Yaptığı etkinliklerle büyük takdir toplayan Okul Müdürü İlhan Gök ise, Yeşim Çetin ve Burak Akyol nezdinde, İsviçre’den gelen dernek üyelerine teşekkür ederken, “Gaziantep’te okulumuzun tercih edilmesi bizim için ayrı bir gurur vesilesi oldu. İsviçre’de yaşayan Türk kardeşlerimizin duyarlı davranışı takdire şayandır”diye konuştu.

YARDIMSEVER DERNEK

Gaziantep’e gelerek Mütercim Asım Okulundaki yardıma muhtaç öğrencilere destek veren Zurih kentinde yaşayan Deva Derneği yöneticileri ise kendilerine yapılan karşılama ve misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Yeşim Çetin ve Burak Akyol ile birlikte gelen arkadaşları, Türkiye’den kopmadıklarını ve daha önce Mehmetçik Vakfına da destek verdiklerini söyleyerek “Biz bu yardımları çeşitli etkinlikler yaparak elde ettiğimiz gelirlerle sağlıyoruz. Türkiye’de her ilden İsviçre’ye gelen vatandaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz bu derneğin adını Deva koyduk. Gaziantep’e gelmekten dolayı çok mutluyuz”diye konuştular.

KUTLU DOĞUM KUTLAMASI YAPILDI

Bu arada Mütercim Asım İlköğretim Okulunda Kutlu Doğum kutlaması yapıldı. Bu kutlamaya da katılan ekip, daha sonra Semazen gösterisini ilgiyle izledi. Şehitkamil ilçe milli eğitim müdürü Mhemet Yağcı, Kutlu doğum haftası nedeniyle misafirlerine bilgi verirken, bu arada okulda hem öğrencilere, hemde öğrenci velileine çeşitli hediyeler verildi. Gazetemiz kurucusu Ökkeş Özekşi’nin de katıldığı bu törende, en dikkati çeken ise çocuklarını kendi imkanlarıyla okutan fedekar anneler oldu. Okul idaresi tarafından tespit edilen 17 anneye hediyelerini Ökkeş Özekşi verdi.