Bunu önleme çalışmaları içerisindeyiz" dedi. Toplumda hala bir kavram kargaşası olduğunu kaydeden Prof. Dr. Isır, çocuk istismarının fark edilmesi konusunda katılımcıları bilgilendirerek, bu anlamda önemli istismar türlerinden fiziksel ve cinsel istismar anlattı.

ÖNEMLİ OLAN İSTİSMARI FARK ETMEK

Prof. Dr. Aysun Baransel Isır, demokrasinin kadın haklarıyla başladığını belirttiği konuşmasında, “Bir ülke kadınına haklarını veriyorsa, çocuğuna, toplumuna da vermiş olur. Kadın haklarını kadınlarına veren bir topluluksak biz dolayısıyla medeniyet düzeyinde de en üst aşamaya gelmeye aday ülkeyiz demektir” dedi.

EL ELE VERMELİYİZ

Prof. Dr. Isır, istismarda en önemli aşamalardan birisinin istismarın fark edilmesi olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: “Bilmediğimiz konuda şüphelenmeyiz. Şüphelenmediğimiz olayı da fark etmeyiz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de istismar var ve bu gerçeği kabul edip öncelikle kabul ettiğimiz gerçek üzerinden çalışmalarımızı sürdürebilmeliyiz. 20 yıl öncesinde bu gerçeği kabul etmiyorduk ama şu an artık farkındayız. Çocuk istismarı tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de de var. Bunu önleme çalışmaları içerisindeyiz. Sivil toplum örgütleri, akademisyenler, üniversiteler ve bireyler olarak herkes bu çalışmaya destek vermek üzere bir araya gelmeyi hedefliyorlar. En azından bu aşamadan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Artık zincirin halkaları bir bir eklenen yeni halkalarla genişliyor ve büyüyor. Her alanda farkındalık oluşturulmaya ve koruma önleme çalışmalarının öneminin fark edilmesine geçmiş durumdayız” HABER MERKEZİ