Anayasa Mutabakat Komisyonunun AK Partili üyesi Abdulhamit Gül, tüm partilerin desteğini alacağına inandıkları bir anayasa önerilerinin olduğunu ve bu önerilerini TBMM'ye sunacaklarını belirterek, "Diğer partilerin Meclis Başkanı'nın çağrısına verecekleri cevaba bağlı olacak şekilde, eğer masaya tekrar dönmezlerse, biz kendi önerilerimizi parti olarak kamuoyuna, Meclisimize sunacağız" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Gül, Anayasa Mutabakat Komisyonunda CHP'nin tavrına ilişkin, "CHP'nin amacı bir anayasa yapımı değil. Bunun için kurulan bir komisyonu yörüngesinden çıkarmak. Bu anlamda anayasayı fiilen yaptırmamak, bu süreci sabote etmek" ifadesini kullandı.

Komisyondaki 3 partinin de parlamenter sistem üzerinden modellerini getirdiğini belirten Gül, her 3 partinin de kafasında farklı bir parlamenter sistem olduğunu bildirdi.

İSTİKRARSIZ BİTECEK

Gül, AK Parti'nin her meselenin konuşulacağı, hükümet istikrarsızlıklarını, siyasi istikrarsızlığı, ekonomik istikrarsızlığı ortadan kaldıracak bir sistem önerisinde bulunduğuna değinerek, şöyle devam etti: "Sistem önerisini CHP, rejim değişikliği gibi kamuoyuna farklı bir şekilde lanse etmeye çalıştı. Oysa biz bir rejim değişikliği değil, cumhuriyetin kazanımlarını korumak, daha iyi noktaya getirmek parti olarak bizim misyonumuz. Bu konuda da bilinçli bir şekilde, kötü niyetle süreci sabote etmeye çalıştı. Bizim önerimiz, daha demokratik olduğunu düşündüğümüz bir hükümet modeli konusunda öneri. Parlamenter sistem ne kadar demokratik bir sistemse başkanlık sistemi de o kadar demokratik bir sistem. Dolayısıyla bu demokratik sistemin tartışılmasından, konuşulmasından korkan rahatsız olan bir anlayışı gördük CHP'de. Bu anamuhalefet partisine yakışmayacak bir yaklaşımdı." AA