Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk çok zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, “ligin geneline baktığımız zaman genel olarak tam bir istikrarı yakalayamadık çıkışlarımız oldu yakaladığımız seriler oldu ama olumsuz serilerde oldu. Tabiki bundan sonra onları biraz daha dengelememiz gerekiyor” dedi.

Şimdi 34 puana geldiklerini söyleyen Buruk, “Tabiki burda durmamamız gerekiyor. ligin geneline baktığımız zaman genel olarak tam bir istikrarı yakalayamadık çıkışlarımız oldu yakaladığımız seriler oldu ama olumsuz serilerde oldu tabiki onları biraz daha dengelememiz gerekiyor bundan sonra. 9 tane maç var. Şu anda yedinci sıradayız toplayacağımız maksimum puanı toplamaya çalışacağız. Yakalayabiliyorsak 6’ıncılığı kovalamak. Tabiki 3 puanlı sistemde iki maç kazandığınız zaman sizi çok farklı yerlere götürebiliyor. O yüzden rahat bir durumdayız ancak hedeflerimiz bitmedi tabiki. Bunu oyuncularımlada paylaştım ligin sonuna kadar kazanmayı kovalayacağız” ifadesini kullandı.

HEM MADDİ HEM MANEVİ HEDEFLERİMİZ VAR

Hepimizin hedefleri var, oyuncularımızın hedefleri var. Hem maddi hem manevi anlamda kulübümüze para kazandırmak zorundayız. Oyuncularım aynı şekilde maddi anlamda maç kazandıkça onlarında büyük kazançları oluyor. İlk başta kariyerleri tabiki. Bu sene genç bir takımız.Ligin yeni oyuncuları var. Kendilerini göstermek ellerinde. O yüzden 9 tane maç bizim için çok önemli. 34 puanda olmamız bizim için hiçbirşeyi değiştirmiyor. Yine aynı şekilde, aç, istekli, başarıyı kovalayan bir takım olacağımıza inanıyorum.

BÖYLE OYUNCUYLA ÇALIŞMAK BÜYÜK ZEVK

İyi bir dört gün oldu şua ana kadar. 4 gün izin vermiştik. Ve bu iznin ardından son milli takım arası olduğu için biraz fiziksel çalışmalara ağırlık verdik. Son artık yüklemeler burda oyunculara ne verebiliyorsak sezon sonuna kadar bizi götürecek yüklemeleri oyuncularımıza yapıyoruz yapacağız. Bir kaç günümüz daha var önümüzde. İyi geçiyor, sakatlık sıkıntımız yok ufak tefek ağrıları sızıları olan oyuncularımız var milli takımlarda olan oyuncularımız var. Ama genel olarak iyiyiz. İstekleri iyi herzamanki gibi sezon başından beri vurguluyorum oyuncularımın özellikle antrenman performansları bizi hep mutlu ediyor. Bunu hep maçada çoğunlukla yansıtıyorlar. Böyle bir takımda böyle bir oyuncu gurubuyla çalışmak benim için büyük bir zevk.

KAZANIRSAK HEDEFİMİZ BÜYÜR

Akhisar Belediyespor maçıda tabiki zorlu bir maç yani. Ofansif anlamda ligin çok iyi takımlarından birine karşı oynayacağız. Çok yetenekli oyuncuları var. Son iç saha maçlarında başarılı oldular. Karabük maçında iyi oyun oynadılar. O yüzden zorlu bir deplasman ama biz kendimize güvenip orda en iyisini yapmak zorundayız. Her maçta aynı şeyi söylüyoz yani ortada olan 3 puan var. İki takımda buna aday oluyor bizde her maçta 3 puana adayız. İnşallah Allah’ın izniylede ordan istediğimiz sonuçlada dönersek ileriye dönük hedeflerimizde büyür. İnşallah güzel bir maç olur.

MİLLİ TAKIM

Türkiye Hollanda karşısında çok iyi oynadı. Son dakikada gol yemek çok üzücü yani. Birde çok baskı yemeden, çok fazla pozisyon yemeden rakibin sadece uzun topa döndüğü bir oyunda şansız bir gol yedik. Tabiki hepimizi üzdü. Daha yaralayıcı oluyor son dakikalarda yenilen goller. Ama oyun olarak baktığımızda daha akıllıca oynayan, ne yaptığını bilen özellikle savunma görevlerini iyi yapan Hollanda’ya belki taktiksel anlamda çok büyük üstünlük sağlayan Türk Milli takımı vardı. Bunu çok önemsiyorum açıkçası Fatih Terim’in stratejisi oyuncuların saha içindeki oyun disiplinine bağlı kalmaları ve istekleri çok önemliydi. Bundan sonra bunu taşımak gerekiyor. son dakika bir gol yenmiş olabilir ama bundan sonra yine kazanılacak çok maç var. Burda biz oyuncularımıza hep bunu söylüyoruz. Kötü giderkende iyi giderkende takıma destek vermemiz gerekiyor. O yüzden biraz daha yıkıcı kırıcı olmaktan çok her daim milli takımımıza destek olmak herkesin görevi diye düşünüyorum yani. Biz teknik adamlar olarak, seyirciler olarak futbolun tüm bireyleri milli takıma destek vermek zorunda. Çünkü bu ülkenin milli takımı. Biz onlara güven destek verirsek bu takım zaten kaliteli yetenekli oyuncularımız var biraz daha milli takım sevgisine ihtiyaç var ama bundan sonra güzel bir ortam oluşacağına inanıyorum. İNşallah Avrupa şampiyonasına katılmak son maçıda gördükten sonra aynı arzuyla, aynı taktiksel anlamda çıkacağımız maçlardaki başarılarla oyuncuların özellikle doğru cevap vermesiyle Türk milli takımı çok iyi yerlere gelecektir.