Federal Meclis Avrupa Komisyonu üyeleri, istihbaratın uyarısıyla Türkiye'ye yaptıkları dört günlük ziyarette Gaziantep temaslarını programdan çıkardı.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan mülteci kabul anlaşma sonrasında Türkiye'deki mültecilerin durumunu yerinde incelemek üzere Federal Meclis Avrupa Komisyonu üyesi milletvekilleri bugünTürkiye'ye gitti. Altı milletvekillinden oluşan heyet, güvenlik gerekçesiyle temaslarını Ankara ve İstanbul ile sınırlı tutuyor.


İSTİHBARAT UYARDI

21 Nisan'a kadar sürecek ziyarette, milletvekilleri Gaziantep, Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacaktı. Gaziantep'te Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret edip, yerel yetkililerden bilgi alma da program dahilindeydi. Ancak Almanya'nın dış istihbarattan sorumlu Federal Haber Alma Teşkilatı, komisyonuIŞİD saldırılarına karşı uyardı.

IŞİD'in son zamanlarda roket saldırıları gerçekleştirdiğini komisyona ileten istihbaratçılar, Gaziantep ziyaretini programlarından çıkarmalarını söyledi. Komisyon üyesi kimi milletvekilleri mültecilerin durumunu yakından görmek için güvenlik riskine rağmen gitmeyi önerirken, kimileri de saldırı endişesiyle gitmeme kararlığı gösterdi. İstihbaratın uyarısını dikkate alan milletvekilleri, son anda Gaziantep temaslarını programdan çıkardı.