CHP İl Yönetiminin istifası partide değişik yorumları da beraberinde getirdi. İstifanın zamanlamasını doğru bulmadığını söyleyenler olduğu gibi, istifaları yerinde bulanlar, hatta geç kalındığını ifade edenler de oldu.

GÖKDAĞ:İSTİFANIN ZAMANLAMASI DOĞRU DEĞİL

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, ben istifanın, kongre sürecine girildiği bir ortamda zamanlama açısından doğru olmadığını düşünüyorum. Zaten kongre sürecine girmiş bulunuyoruz. Olağan kongre süreçleri açıklandı. Değişim, dönüşümün kendi olağan mecrasında da yaşanacağını düşünüyorum.

ATEŞ: TABANIN DESTEĞİYLE GELMEMİŞLERDİ

Eski Turizm Bakanı Abdulkadir Ateş:"Bu yönetim atama bir yönetimdi ve tabanın desteğiyle gelmiş değillerdi. Son seçimlerde de Gaziantep'te önemli bir başarısızlığa imza atıldı. Bu nedenle tabanın da sesi dinlenerek daha güçlü, toparlayıcı bir yönetimin gerekliliğine inanıyorum. Kongre takvimi başladı. Demokratik bir kongreye götürüp tabanın seçeceği yeni bir yönetimin görev almasında yarar görüyorum. Tabanla mevcut önetim arasında ciddi sorunlar var. Geçici bir yönetim gelerek, ilçe ve il kongresini demokratik bir şekilde yapmalı. Bu yönetimin şunun bunun tarafı değil, herkese eşit uzaklıkta bir kadro olması gerektiğini düşünüyorum."

KAPLAN:GEÇ BİLE KALINDI

İrfan Kaplan:"Geç kalınmış bir istifa. İl ve ilçelerin hepsi toptan istifa etmeliydi. İlçeleri istifaya davet etmek, zorlamak doğru bir olay değil. Önce kendin istifa edersin ondan sonra ilçeleri istifaya çağırırsın. Ortada başarı yok. Başarısızlığın nedeni de ilçe başkanları da değil. Yapılan yanlış atamalar ve ön seçimin olmayışı. İl başkanı görevini yaptı, atamalarını bitirdi ondan sonra da istifa etti. Kendini getirenlerin emrinden dışarı çıkmadı."

ÖZTÜRKMEN:BEKLENEN ŞEYDİ

CHP eski il başkanı Hasan Öztürkmen:Hayırlı uğurlu olsun. Beklenen bir şeydi. Bence doğru. Başarısızlık varsa bu başarısızlığın sorumlusu da birim amiridir. Ordu başarısızsa sorumlu komutandır. 9 ilçenin yerine öncelikle ilin istifası gerekirdi.

ATAR:DAHA ÖNCE İSTİFA ETMELİYDİ

CHP Şehitkamil eski ilçe başkanı Mehmet Atar: Aslında bu istifanın olması gereken zaman, Gaziantep'te örgütlerin düşüncesine değer vermeyip de atama kararı çıktığında olması lazımdı. Fakat genel merkez atama kararı çıkardı. Atama kararı çıkıncada örgütte birtakım kırgınlıklar oldu. AKP'nin uyguladığı politikalar, belediyelerin başarısızlığı, Suriye meselesinden dolayı CHP Gaziantep'te hem ikinci parti olmalıydı, hem de en az 4 milletvekili çıkarmalıydık. Ancak olmadı. Sonra il başkanı günah keçisi olarak 9 ilçeyi hedef gösterdi, bu ilçeleri görevden alacağız dedi. Önce çuvaldızı kendine batıracaksın. Bu istifa yerinde olmuştur. Zaten kongreler sürecine giriyoruz. Örgütler yeniden şekillenecektir. Kasım ayında il kongresi olacak. Meral KINACILAR