Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun istifa söylentileri ile ilgili konuştu ve, " İstifamı bekleyenler kendileri istifa etsinler" dedi. "Benim bir yerden gitmeye niyetim yok" diyen Uygun, "burada elimden gelenin en iyisini yaptığımı biliyorum, dolayısıyla gitmem için bir neden yok. Skorlar ortada alınan sonuçlar çok tatmin edici bir başarı yok alttan dördüncüyüz artı buraya Morinhoyu’da, Trappatoni’yi de, Ferguson’u da getirsen bazı şeyler değişmediği sürece sonuçlarında değişme şansı yok o zaman da Bülent Uygun’un suçu yok ki. İstifamı bekleyenler kendileri istifa etsinler" ifadesini kullandı.

TRANSFERİ BU KEZ BEN YAPACAĞIM

Transfer zamanı geldiğinde gerekeni yönetime ileteceğim, tabi o zaman ben takımda olacakmıyım onu da bilmiyorum o zamana kadar süreç ne gerektirir ona da bakacağız, yapmam gereken nedir ona da bakacağız. Eğer takımın başındaysam zaten transfer yapacağım, transferi de bu sefer ben yapacağım. Ondan sonrasına da bakarız.

TEKRAR GÜZEL SONUÇLAR ALACAĞIZ

Geçen hafta istemediğimiz bir sonuç aldık. Antrenörlük hayatımda kendi evimde aldığım en farklı mağlubiyet oldu. Bu durum beni çok üzdü. Attığımız golün sayılmamış olması, çok kırılgan bir yapıda olmamız ve bunla orantılı olarak uzun yıllardır gelen sorunların üst üste birikmiş olması, futbolcularında kendi üzerinde oluşan psikoloji sorumluluklardan kaçmalarına neden oldu ve sonucunda da arzulamadığımız bir mağlubiyet aldık. Taraftarımızı üzdük,çok da güzel bir şekilde taraftar gelmeye başlamıştı, özelliklede son 2 haftadır bizim arzuladığımız şekilde taraftarlar maçlara gelerek takıma ilgi gösteriyorlardı ama biz onlara layık olamadık bu anlamda özür diliyoruz. Onlardan desteklerine devam etmelerini istiyoruz. Bu futbolcu kadrosu ile iyi sonuçlar alarak bu ligde kalıcı olacak Gaziantepspor’u onlara izletmek istiyoruz. Normalde kadro yapısı ile baktığımızda çok yetenekli, karakterli futbolcu kadrosuna sahibiz ama sonuçlar aynı şekilde yansımıyor buda bizim için üzüntü verici. İnanıyorum ki önümüzde ki haftalarda futbolcularımız üzerine düşen sorumlulukları en iyi şekilde yaparak tekrar güzel sonuçları almaya başlayacaklardır

KASIMPAŞA YÖNETİMSEL OLARAK DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK TAKIM

Kasımpaşaspor maçına gelecek olursak, şuan ligde ikinci sıradalar, yönetim anlayışı ile tesisleşme anlayışı ile dünyaya örnek olabilecek derecede bir takımlar. Çok da ateşli ve istekli bir taraftar topluluğuna sahipler. Zor bir maç bizi bekliyor, bizimde kadromuza baktığınızda, Ekrem, Binya, Karcemarkas, Serdar, Muhammet, Erman sakatlar. Geçen haftaki mağlubiyetle takımda oluşan moral bozukluğunu üzerimizden atmak için bu karşılaşmadan puan ile ayrılmak istiyoruz. Futbol adına bütün güzelliği ortaya koyarak Kasımpaşaspor deplasmanından puan ile döneceğimize inanıyoruz

BAŞARISIZLIKTA HERKES KABUĞUNA ÇEKİLİR

Bir sporcu 90.dakika da depar atacak gücü bulabiliyorsa 90 dakika iyi bir performans sergileyebilecek bir kapasitededir. Futbolcular bazı maçlarda karşılaşmanın son dakikasına kadar iyi bir şekilde mücadele sergiliyor ve bazı karşılaşmalarda da iyi bir mücadele sergilemiyorsa karşılaşmanın o anki netice durumu ile ilgilidir o durum. Sorumluluktan kaçmaktır bu, edilebilecek hakaretlere karşı yapılan bir önlemdir. Maalesef Türkiye de sahalarda spor adamlarına, sporculara çok rahatlıkla küfür edebilen zihniyete sahip insanlar var. Bu duruma maruz kalanların bu durumu kaldırabilmelerini beklemek zordur. Böyle başarısız sonuçlar alınmaya başlandığında herkes kendi kabuğuna çekilir, Devekuşu misali kafasını kuma gömer ama sonuçta ortada bir Devekuşu vardır. O yüzden bunlar sizin skorunuza yansır ve fizik kondisyon yönünden zayıf olduğunuz imajını çıkarabilir ama esasında bunun bu noktaya gelen nedenlerini araştırmak siz basın mensuplarına düşüyor.

TAKIMDAN AYRILMAK İSTEYEN SPORCU ÇOKTU

Ben geçen sezon Gaziantepspor’a son 12 hafta kala gelmiştim. Geldiğimde kariyer anlamında sıkıntıya düşebileceğim bir durum vardı. Transfer dönemi kapanmıştı, takımdan ayrılmak isteyen birçok sporcu vardı, öyle bir sıkıntılı süreçte, şehrin önde gelen insanların desteği ile medyanın desteği ile ve sporcularında karakterli bir tutum sergilemeleriyle bir başarı yakaladık. Fakat ondan önceki sene, geçen sene ve bu senenin içinde yaşadıklarımız futbolcularımızın özellikle sakatlık anlamında çok büyük sakatlıklar yaşamış olmaları ve onların yerine de transfer yapılmamış olması onların da forum için zamana ihtiyaç duymaları bize handikap sonucunu yaşattı.

SORUMLULUK BENDE GÖRÜNÜYOR

Kamplarımızda 14-15 kişiydik transferler 5.haftadan sonra gelmeye başladı. Şimdi bu sürecin içerisinde o transferler geldikten sonra diğer eski sorunlar ötelenmişti. 5.haftadan sonrada diğer sorunlar da ortaya çıkınca sadece İbrahim Kızıl Başkanın verdiği bir mücadele ekonomik olarak destek olma takıma diğer bir şekilde sorunlara karşı ayakta duran bir yapıda mücadele etti ve karşılığında da takım yıllardan beri onun kendi ekonomik olarak şuana kadar benim bildiğim 24-25 Milyon civarında kendi cebinden takıma verdiği maddi bir destek var. Bundan dolayı İbrahim Kızıl başkana saygı ve sevgi duymak gerekiyor ama öyle bir duruma getirilmişti zamanında yapılan başarısızlık hocaların başarısızlığı yanlış stratejiler takımın şuan da yaşadığı kaosun en son noktasında. Ancak bende olduğu için bütün sorumluluk bende görünüyor. Aynı futbolcularla değiştirme şansım olmayan ki transfer zamanı da değil ve biliyorsunuz transferleri de ben yapmadım. Ben Allahın izni ile bu takımda başarısız olacağımı düşünmüyorum. Bu futbolcu kadrosu ile bu sıkıntılı günleri atlatacağımıza inanıyorum. Şehrin önde gelenlerinin, medyanın, taraftarların bu takıma sahip çıkması gerekiyor.

MAHKEME İLE İLGİLİ KONUŞMAM

Başkanımızın yaşadığı bir operasyon var bu operasyonda ona hak etmediği bir muamele yapıldı,olay şuan mahkeme aşamasında olduğu için bu konu ile ilgili çok yorum yapmak istemiyorum çünkü yanlış anlaşılmalara yol açılabilir. Takımda ekonomi, transfer, kurumsallaşma, sistem, ufak çaplı da olsa sıkıntılara yol açabiliyor. Bunları zamanı geldiğinde atlatacağımızı düşünüyorum.

TESİSTEN DIŞARIYA ÇIKTIĞIM YOK

Gaziantepspor’a yıllarca hizmet eden, Mehmet Polat, Hasan Özer, Bülent Bölükbaşı gibi kardeşlerimizin Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un başına getirilmesinden büyük memnuniyet duydum ve onlara ziyarette bulundum ve üstün başarı dileklerinde bulundum. Her zaman destekçileri olacağımızı söyledim, aynı keza stadyumumuzu onların hizmetine açtık. Vali beyle hala görüşüyorum ve görüşmelerimde devam ediyor. Yaklaşık 150 – 200 dönümlük tesis anlamında yapılacak yer konusunda bana söz vermişti ama o konuyla ilgili sayın valimle görüşmelerimiz devam ediyor. Avam projeleri çizerek kendisine takdim ediyorum kendisi çalışma yapıyor ama artık ben bir yerde bir şeyler söylerim, gündeme getiririm benim insanlara gelebileceğim 10 adım onlardan da bir adım gelmelerini isterim. Neticede takımın bulunduğu konum itibariyle sonuçlar başarılı olmadığı zaman otomatikman sizin bir şeylerle uğraşacak haliniz kalmıyor o zaman ki süreçte bununla uğraşmamız gelecekle ilgili planlama içindi.. Çünkü ben istediğim planlamayı elde edebilecek yapıyı görüyordum ve onu da son madde olduğu için başarmıştık, ama şimdi artık işin başındayız ve bu sorumlu unvan içerisinde onlarla veya başka şeylerle uğraşacak halim yok, zamanımın tamamını takımla geçirmeye çalışıyorum. Hatta neredeyse tesisten dışarıya çıktığım hatırlanmaz bir veya iki kere dışarı çıkmışım. Takımı düzeltme adına tabii ki sıkıntıları aşacağız, şehrin önde gelenlerine de ‘buradayız gelin’ demeyiz sahip çıkan herkese de saygıyla önünde eğiliriz. Gaziantepspor’a hizmet eden ve bir ağaç dikenin ayağının altında paspas olurum. Ben buraya hizmet eden bir adamım evet Gaziantepli değilim elbette belli kazançlarımız olacaktır ama ben buraya hizmet edecek her adamın da hizmetçisi olurum. Yeter ki mutlu olsunlar benim kimseden zorla bir beklentim veya düşüncem yoktur. Her şeyin en iyisini ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum çok seven ve iyi insanların olduğunu biliyorum. Güzel taraftar gruplarımız var ama birlik ve beraberlik içerisinde her şey Gaziantepspor mantığını bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor.

OYUNCU SORUMLULUKTAN KAÇINIYOR

Sivasspor maçını defalarca izledim, 45 dakikanın birçoğunda iyi mücadele eden ve mükemmel işler yaptık. Hakem 1 metre önünde ki ofsaydı göremiyor, arkasından devreyi o şekilde bitirdiğiniz pozisyonun akabinde bir kontratakta bir gol bulduktan sonra tamamen takım çözülmeye başlıyor ve bu sefer oyuncu sorumluluktan kaçıyor ve çok çabuk kırılgan bir yapıya bürünüyor. Bu da verilen sorumluluğun son haddinin göstergesidir.

BAŞKA TAKIMLARDAN 5 KAT SIKINTI YAŞIYORUZ

Elimizde ki kadro yapısıyla ilgili sıkıntılarımız var bunlar yaşanan sürecin sıkıntısıdır. İnsanlar istiyor ki her şey iyi olsun bakın diğer takımlara Kayserispor, Erciyes, Rizespor aynı sıkıntıları bizim gibi yaşıyorlar sadece Gaziantepspor olarak bu sıkıntıları biz yaşamıyoruz. Diğer takımlarda sıkıntılar yaşıyor onların bizden sıkıntıları kadro yapısı ve sakatlıklar anlamında aynı bizlerin ise onların yaşadıklarını 3 yıldan beri yaşayıp üzerine onların yaşadıklarının 5 kat fazlasını yaşayarak mücadele ediyoruz. Dolayısıyla da takım içerisinde alternatifsiz kadronun yapısı itibarıyla ve güvendiğimiz bazı arkadaşlarımızın gerçek anlamda performansını sahaya bir türlü yansıtamamasıyla ama kiminin psikolojik kiminin başka anlamda nedenlerden dolayı bunu tam anlamıyla sahaya yansıtamamaları ve birde son 3 senenin yaşanılan sıkıntıları da yer alıyor. Bunları yaşıyoruz ve karşılığını da alıyoruz.